Haberler

Big Bang Startup Challenge ile 50 Girişimciye 1,28 Milyar Lira Destek

Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek tarafından gerçekleştirilen girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’ta bu yıl 50 girişime 1,28 milyar lira destek sağlandı. İlk beşte yer almaya hak kazanan girişimler sırasıyla; Captanomy, RumiTech, Wyseye, Newky ve Powea oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek tarafından gerçekleştirilen girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge'ta bu yıl 50 girişime 1,28 milyar lira destek sağlandı. İlk beşte yer almaya hak kazanan girişimler sırasıyla; Captanomy, RumiTech, Wyseye, Newky ve Powea oldu.

"Hayal et, Cesaret et, Yap" mottosuyla aralarında enerji sektörünün de olduğu girişimcileri, yatırımcıları, kurumsal firmaları ve tüm teknoloji severleri buluşturan 12'inci Big Bang etkinliği, Cumhuriyetin 100. yılında yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl 341 milyon TL değerinde ödül, nakit ve yatırım duyurulan Big Bang Startup Challenge sahnesinde bu yıl 3,5 kat üzerine çıkılarak 1,28 milyar TL'lik ödül, nakit ve yatırım desteği açıklandı.

İLK KEZ YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Crowia, Kozalak, Optimimax, Porima, Teklifim Gelsin ve The Clico girişimlerinin yatırımları da ilk kez Big Bang 2023 sahnesinde duyuruldu.

Etkinlikte ayrıca 2023 yılı içerisinde yatırım almış 83 İTÜ Çekirdek girişiminin yatırımları da kutlandı.

"İTÜ ARI TEKNOKENT KENDİNİ 'GLOBAL EKOSİSTEM KURUCUSU' OLARAK KONUMLANDIRIYOR"

İTÜ Arı Teknoket, girişimlere sunduğu desteklerin yanı sıra etkinlikte yatırımcı kimliğiyle de yer aldı. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, İTÜ ARI Teknokent'in de Newky'e 20 bin dolar, Soundbank'e 20 bin dolar ve Wyseye'a 25 bin dolar değerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Prof. Dr. Attila Dikbaş, şunları söyledi:

"Kurulan ilk teknokentlerden biri olarak bu yıl 20. yılımızı kutluyoruz. Ülkemizin kuruluşundan itibaren üstlendiği teknolojiye dayalı milli kalkınma seferberliği kapsamındaki misyonumuzu devam ettiriyoruz. 'Türkiye'deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri için örnek bir rol model yaratmak' misyonuyla her zaman Birlikte İleriye anlayışını benimsiyoruz. İTÜ ARI Teknokent'i kurarken yaşayan, yaşatan, öğrenen ve de öğreten sinerjik bir ekosisteme dönüşmesini hayal ederek inşa etmiştik. Bugün geldiğimiz noktada hayallerimizin çok daha ötesine taşıdık bu yapıyı. O yüzden de kendimizi Global Ekosistem Kurucusu olarak konumlandırıyoruz. Kurduğumuz ekosistemin en önemli birimini ise bu yıl UBI Global tarafından dünyanın en iyi üniversite kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek oluşturuyor. İTÜ Çekirdek'i hayata geçirdiğimiz sene, yılda sadece 478 başvuru almışken şimdi yılda 7 bini aşan başvuru alıyoruz. O yıl sadece 11 girişimi destekleyebilmişken şu anda yılda 500'ü aşkın girişimi destekliyoruz. Big Bang'in ilk senesinde girişimlere yatırım hiç yapılmamıştı. Sağladığımız ödül ise sadece 100 bin TL idi. Geçtiğimiz seneye baktığımızda ise 341 milyon TL'lik ödül, nakit ve yatırımı girişimlerle buluşturduğumuzu görüyoruz. Bugün ise rekora imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarı İTÜ ARI Teknokent ekibinin olduğu kadar paydaşlarımızın, mentorlarımızın, girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın."

"40 GİRİŞİME BUTİK KULUÇKA PROGRAMI SUNUYORUZ"

İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik Programları ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Arzu Eryılmaz ise İTÜ Çekirdek'in başarısını etkileyen kriterleri anlattığı sunumuyla sahnede yer aldı. Eryılmaz konuşmasında "İTÜ Çekirdek'te sadece yılda 500 girişime destek olan bir kuluçka merkezi olmakla kalmıyor, her yıl Big Bang'ten sonra seçilen 40 girişime butik bir kuluçka programı sunuyoruz; koçlarımızın gücüyle birebir satış ve yatırım hızlandırma desteği sağlıyoruz. Ayrıca İTÜ Çekirdek'e giren her girişim artık bizim için ömür boyu İTÜ Çekirdek'li kalıyor. Tüm girişimlerimize hayat boyu mentorluk vermeye, desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

ETKİNLİĞE DANS ŞOV VE KONSERLER RENK KATTI

Sunuculuğunu M. Serdar Kuzuloğlu'nun yaptığı Big Bang Startup Challenge'ta bu yıl Istanbul Dance Factory ekibi de farklı dönemlere ait dans şovları yaptı. Tuz Biber stand-up ekibinden Berk Karan ve Çağla Alkan'in özel skeçlerinin de yer aldığı etkinlikte; pop star Mustafa Sandal da verdiği konserle en sevilen şarkılarını katılımcılarla birlikte söyledi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte girişimcilerin fuayedeki stantlarına da büyük bir ilgi oldu.

BİG BANG STARTUP CAHLENGE'NİN DESTEKÇİLERİ

Elginkan Vakfı Elmas Paydaş; EPDK|Elder, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) Platin Paydaş; AGESA, Akbank, AKSigorta, Aktif Ventures, Anadolu Efes, Anadolu ISUZU,, Aveon Global Sigorta, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Eczacıbaşı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang Innovation Center, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji Altın Paydaş olarak girişimlerimizin ivmelenlerini artırmak amacıyla İTÜ Çekirdek'e ve Big Bang'e her yıl destek oluyor, geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title