Haberler

    Belçika Polisi, 'Fetö' Paylaşımı Yüzünden Bir Türkiye Kökenlinin Daha Evini Bastı

    Darbe girişimi gecesi ve sonrasında gösteriler düzenleyen Türkiye kökenliler, sosyal medyada da tepkilerini dile getiriyor.

    Darbe girişimi gecesi ve sonrasında gösteriler düzenleyen Türkiye kökenliler, sosyal medyada da tepkilerini dile getiriyor. Darbe girişimine tepki gösterenlerden 28 yaşındaki Kenan Aydoğan'ın evi, 'nefret yayma ve şiddet' suçlamasıyla basıldı.

    BİR arkadaşının, darbe girişiminin ardından "FETÖ ile ilgili paylaşımlar"da bulunduğunu, kendisinin de bu paylaşımlara yorum yazdığını kaydeden Aydoğan, "Kesinlikle bir yere saldırma yoktu. Zaten darbe girişimi gecesi işten 03.00 civarında çıktım. Saldırma falan yok" dedi.

    Ancak paylaşımlardan bir gün sonra eve polislerin geldiğini kaydeden Aydoğan, "Ben bu Belçika'nın polislerini anlamıyorum. Bir olay olmuştu, polis çağırdık. 1 saat 47 dakika polisi bekledik ancak böyle bir olayda 6 polis arabası geliyor" diye konuştu.

    DAVET EDEBİLİRLERDİ

    Belçika'da ifade verme daveti gönderilmesi uygulaması olduğunu belirten Aydoğan, bunun yerine evinin polislerle basılmasına anlam veremediğini kaydetti. Aydoğan, "Altı polis arabası ne demek! Biz bir yere saldırmadık ki" değerlendirmesini yaptı.

    Bu konuda ayrımcılığa tabi tutulduklarını kaydeden Aydoğan, "28 yıldır burada yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm. Bir kere olsun bu PKK terör örgütü üyesinin evinin otomatik silahlarla basıldığını görmedim" dedi.

    Belçika'da yaşayan Hasan Sarıgöz'ün evi de 'FETÖ' paylaşımları yüzünden üç gün içinde iki kez basılmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Aydoğan Belçika Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title