Haberler

Bekdik Türkmenleri Şenliğine Belediye Damgası

Güncelleme:

Konya'nın Ereğli İlçesinde Bu Yıl Dördüncüsü Düzenlenen Bekdik Türkmenleri Şenliği'ne Kahramanmaraş Belediyesi Damgasını Vurdu.

Konya'nın ereğli ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen bekdik türkmenleri şenliği'ne kahramanmaraş belediyesi damgasını vurdu.

Şenliklere katılım için yapılan davete icabet eden Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ve Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu ve Halk Oyunları Ekibi, şenlikte Kahramanmaraş rüzgarı estirdi.

Ereğli'ye bağlı Sazgeçit beldesinde, Ereğli Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından, 4. Bekdik Türkmenleri Kültür Şenliği'nde sahne alan Kahramanmaraş Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri oyunla Ereğli halkına unutulmaz bir gün yaşattılar.

Şenliğin açılış konuşmasını Ereğli Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ali Sayar, yaptı. Dr. Sayar, "Bekdik" kültürünün yaşam tarzını, örf ve adetlerini yaşatmak istediklerini söyledi.

Ereğli genelinde 19 belde ve köyün "Bekdik" havalesinden olduğunu ifade eden Sayar, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde Bekdik Türkmenleri'nin yaşadığını ve kültürlerine sahip çıktığını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve uluslar arası bir sempozyumla Dulkadiroğlu Beyliği'ni gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı yaptığı konuşmasında: "Dulkadir Beyliği büyük bir alana yayılmış bir beyliktir. Dulkadir Beyliği sadece şehrimizde değil aynı zamanda Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adana'nın bir bölümü, Konya Ereğli, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa gibi şehirleri de içerisine alarak yaklaşık 100 bin kilometrelik bir alanda hüküm sürmüş bir beyliktir.

Sempozyuma bildiri gönderen bilim adamı arkadaşlarımızın verdiği bilgilere göre şu anda ülkemizde 350 bin civarında Dulkadirli kendi arasında internet üzerinden yazışmakta ve bazı şehirlerde dernekler kurarak bir araya gelmiş bulunmaktadırlar. Bizim burada bulunmamıza vesile olan Ereğli Belediye Başkan Vekili Hayrettin Başer, Ereğli Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ali Sayar ve siz değerli Ereğli halkına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri 'Hacer Bacı' oyunuyla davetlileri gülmekten kırdı geçirdi.

Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu'nun ardından Halk Oyunları Ekibi, Kahramanmaraş yöresine ait oyunları ile davetlilere unutulmaz bir gün yaşattılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title