Haberler

Bdp'li Başkan: Kürt Halkını Oyalıyorlar

Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, 1970'li Yıllarda Sıkıyönetim İlan Edildiğinde Demokrasi İçin Mücadele Eden İnsanların Hepsinin Tutukladıklarını Belirtti.

HAKKARİ Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, 1970'li yıllarda sıkıyönetim ilan edildiğinde demokrasi için mücadele eden insanların hepsinin tutukladıklarını belirterek, "Son dönemde de birçok Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu sistem demokrasiden anlamıyor. Kürt halkını sadece oyalıyorlar. Kürtler artık oyalama politikasına gelmez ve kandırılamaz" dedi.

Hakkari Belediye Salonu'nda yapılan Eğitim- Sen Hakkari Şubesi, 4'üncü Olağan Kongresi'ne Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Eğitim- Sen üyeleri katıldı. Divan Başkanlığını avukat Turgut Selçuk'un yaptığı Kürtçe ve Türkçe, 'Kesk'li tutsaklara özgürlük', 'Faşizme geçit vermeyeceğiz', 'Zımaneme Rumeta meye' (Dilimiz onurumuzdur), 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Kürt çocuklarına kıymayın efendiler' yazılı pankartlar asıldı. Salona, öldürüldüğü iddia edilen Ceylan Özkol, Enes Ata, Uğur Kaymaz ve Enver Turan'ın fotoğrafları da asıldı.

Kongrede Kürtçe konuşan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, yıllardır zulüm ve baskı altında kalan Kürt halkının tüm bu baskılara rağmen kendi mücadelesinden vazgeçmediğini söyledi. Bedirhanoğlu, "Bu sistem kendi kendini kandırıyor. 1970'li yıllarda sıkıyönetim ilan ettiler. O dönemde demokrasi için mücadele eden insanların hepsini tutukladılar. Son dönemde de birçok Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu sistem demokrasiden anlamıyor. Kürt halkını sadece oyalıyorlar. Kürtler artık oyalama politikasına gelmez ve kandırılamaz. Kirli sistem Kürt dilinin önüne hep engeller koyuyor. Kürt halkı artık bunu kabul etmiyor. Bugüne kadar bu mücadelelerine sahip çıkan bu halk, bundan sonra da kendi özgürlükleri için mücadele etmeye devam edecektir."

Eğitim- Sen Hakkari eski Şube Başkanı Tarık Arslan ise son anayasal düzenlemelerin Kürtler'in ve demokrasi güçlerinin faydalanamayacağı şekilde kişiye özel, 'arka bahçe' olarak görülen kesimlerin faydalanacağı şekilde yapıldığını öne sürdü.

Kongrede, Eğitim-Sen üyesi 130 oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçim sonunda Yönetim Kurulu üyeliklerine; Yusuf Demir,Şerif Ateş, İlkay Şimşek, Hilmi Tansu, Hatice Adıyaman, Hüseyin Tuğan ve Dersim Bulut seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title