Haberler

Bayrampaşalı Kadınlar Meslek Sahibi Oldu

Bayrampaşa Belediyesi, Nişantaşı Üniversitesi ve BATİAD'ın işbirliğiyle 'Bin Kadına Bin İş Projesi' kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar, "İşe Başlama Belgeleri"ni alarak işe yerleştirildi.

Bayrampaşa Belediyesi, Nişantaşı Üniversitesi ve BATİAD'ın işbirliğiyle 'Bin Kadına Bin İş Projesi' kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar, "İşe Başlama Belgeleri"ni alarak işe yerleştirildi. Herkesin kep ve cübbe duygusunu tatması gerektiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, proje kapsamında kadınların kep takıp, cübbe giyineceğini söyledi.

Bayrampaşa Belediyesi, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD) ve Nişantaşı Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen "Bin Kadına Bin İş Projesi" kapsamında, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 14 kadına "İşe Başlama Belgesi" verildi. Nişantaşı Üniversitesi'nde 3 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar, iş bulmada zorlanmasın diye kurumlar tarafından işe yerleştirildi. Aldıkları belgeyle belirlenen firmalarda işe başlayacak olan kadınlar, eğitimle verilmiş olan çalışmanın her zaman verimli olacağını söyledi.

Proje hakkında bilgiler veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "İş adamları ve sanayi adamlarını bu projeyi gerçekleştirmeleri için çağırdık. Hepsi bu konuda projemize destek verdi. Destekleriyle birlikte 3 aydır hanımlara eğitim verdik. Burada okuma-yazma bilmeyenleri eğittik. Daha sonra mesleki alanda onlara eğitim verdik. Eğitim alan kadınlarımızı da sonunda işe yerleştirdik" dedi.

Sertifikalarını alan kadınların 1 Temmuz'da işe başlayacaklarını dile getiren Aydıner, "İlerleyen zamanlarda imzalı, tasdikli diploma verip Nişantaşı Üniversitesi'nde kep ve cübbe giydireceğiz" diye konuştu.

"ÖNCEDEN EV HANIMIYDIM ŞİMDİ İSE ÇALIŞAN BİR KADINIM"

İşe yerleştirildiği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Evim Sevim, "Önceden ev hanımıydım şimdi ise çalışan bir kadınım. Bu benim için çok sürpriz oldu. Çok güzel bir duygu, hayalimizdi gerçekleştirdim" şeklinde konuştu.

Önceden tekstil firmasında çalıştığını ancak tekstil makinesini bilmediğini dile getiren Seyhan Uzunoğlu ise, kurs sayesinde makineleri öğrendiğini söyledi.

Törene, Belediye Başkanı Aydıner'in yanı sıra BATİAD Başkan Yardımcısı Aydın Erten, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Abdullah Bayram, iş adamları, eğitmenler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Başkan Aydıner ve iş verecek olan firmaların temsilcileri, kursu başarıyla tamamlayan kadınlara belgelerini verdi. Belgelerini alan kadınlar, memnuniyetlerini Başkan Aydıner'e teşekkür ederek dile getirdi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atila Aydıner Bayrampaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title