Haberler

Başbakan Erdoğan ve Büyükanıt Biraraya Geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yarın Sürpriz Bir Şekilde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Biraraya Gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın sürpriz bir şekilde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile biraraya gelecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Irak'taki ABD askerlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus ve ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright'ın bugün Ankara'daki temaslarının ardından yarın sürpriz bir şekilde Başbakan Erdoğan'ı ziyaret edecek. Başbakanlık Merkez Bina'da saat 16.00'da biraraya gelecek olan Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt'ın, terörle mücadelede gelinen son nokta, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında kurulan komutanlar arasındaki üçlü mekanizma ile

ilgili çalışmaları ve sınır ötesi operasyon konularını ele alması bekleniyor. Görüşmede Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un bugün ABD'li komutanlarla yaptığı temaslara ilişkin Başbakan Erdoğan'a bilgi verecek.

ABD Büyükelçiliği, ABD'li komutanların ziyaretinin ABD Başkanı George Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmenin devamı niteliği taşıdığına işaret ederek, görüşmelerde terör örgütü PKK ile mücadelenin yanı sıra ABD ile istihbarat paylaşımı gibi ortak konuların ele alındığını açıklamıştı. Erdoğan ve Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı'nın sınır ötesi operasyonla ilgili görüşünü yazılı olarak 1 Kasım'da Başbakanlık'a bildirmesinin ardından ilk kez yarın biraraya gelecek.

(DA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title