Haberler

Babadan Oğula Böbrek Nakli

Antalya'da babası 52 yaşındaki Mehmet Özyurt'un bağışladığı böbrekle yaşama tutunan 29 yaşındaki Hüseyin Özyurt, "Annem dünyaya getirdi, babam hayata bağladı" dedi.

Antalya'da babası 52 yaşındaki Mehmet Özyurt'un bağışladığı böbrekle yaşama tutunan 29 yaşındaki Hüseyin Özyurt, "Annem dünyaya getirdi, babam hayata bağladı" dedi.

Finike İlçesi'nde çiftçilik yapan Hüseyin Özyurt, 1 yıl önce vücudunda şişlik ve şiddetli ağrı şikayetleriyle hastaneye gitti. Burada böbrek hastası olduğunu öğrenen Özyurt'a uygulanan ilaç tedavisi etkili olmadı ve 1 ay önce diyalize başladı. Son testlerde her iki böbreğinin de iflas ettiği tespit edilen Özyurt'a, nakil kararı verildi. Bunun üzerine baba Mehmet Özyurt verici olmak istedi. Yapılan testlerde uyuşmazlık görülmeyince Mehmet Özyurt'un böbreği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan operasyonla oğlu Hüseyin Özyurt'a nakledildi.

İLK EŞİ BÖBREK HASTALIĞINDAN ÖLMÜŞ

Oğlunun 1 ay boyunca hastanede yattığını, bu süreçte diyalize başlandığını söyleyen Mehmet Özyurt, "Böbrek hastalığıyla ailece mücadelemiz sürüyor. İlk eşim Saliha Özyurt, 1993 yılında kronik böbrek hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. İkinci eşimle oğluma verici olmak için başvurduk. Fakat ikinci eşimin de böbrek hastası olduğu ortaya çıktı. Onun da tedavisine başlandı. Verici olmaya uygun görüldüğüm için Hüseyin'e böbreğimi verdim" diye konuştu.

'HER DİYALİZ ÖLÜM GİBİYDİ'

Bir aydır diyalize bağımlı yaşadığını anlatan Hüseyin Özyurt ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Her diyaliz seansı benim için ölüm gibiydi. Diyalizin bile yetersiz kaldığını öğrendiğimde yıkıldım. Babamın böbreğini vereceğini öğrenince çok mutlu oldum. Annem de verici olmak istedi, ancak onun da böbrek hastası olduğunu öğrendik. Annem dünyaya getirdi, babam ise beni yeniden hayata bağladı. Aileme teşekkür ediyorum, babam ve ben çok iyiyiz."

Nakil operasyonunu yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, verici ve alıcının sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, "Hastalarımızı taburcu ettik. Ancak rutin kontroller sürüyor" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Özyurt Antalya Finike Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title