Haberler

Aydın Deve Güreşlerinde Terör Gölgesi

Deve güreşlerinde terör gölgesiAYDIN'ın Söke ilçesi Burunköy mahallesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Deve Güreşi Festivali, terör olayları nedeniyle sönük geçti.

Deve güreşlerinde terör gölgesi

AYDIN'ın Söke ilçesi Burunköy mahallesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Deve Güreşi Festivali, terör olayları nedeniyle sönük geçti. Davul zurnalı eğlencenin yapılmadığı etkinlikte halkı selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu terörü lanetledi.

Söke'nin Burunköy mahallesinde ilk kez bu yıl yapılan deve güreşi etkinlikleri yaşanan terör olayları nedeniyle sessizce tamamlandı. Şehitler için dualar edilerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tel örgülere 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez 'pankartının asıldığı arenada 130 deve boy gösterdi. Söke Deve Güreşi Sevenler Derneği yararına yapılan festivalde konuşan Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, şehitler dolayısyla güreşte davul zurnalı eğlencenin yapılmadığını belirtti.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu deve güreşnde vatandaşları selamladıktan sonra dereceye giren deve sahiplerine kupalarını verdi. Konuşmasında terörü lanetleyen Çerçioğlu, "Bugün sizlerle birlikteyim bu nedenle mutluyum ama ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Buradan birkez daha terörü lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Analar bu ülkede neler doğurdu neler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize ve vatandaşlara acil şifalar diliyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Aydın Söke Güncel Haberler

title