Haberler

Antalya Kemer'deki yürüyüş parkurları, kurulan teknolojik altyapıyla daha güvenli

Güncelleme:

Antalya Kemer'deki, dünyaca ünlü Likya yolunun 100 kilometrelik bölümünün de yer aldığı yürüyüş parkurlarına getirilen teknolojik altyapının, kaybolma riskini ortadan kaldıracağı bildirildi.

Antalya Kemer'deki, dünyaca ünlü Likya yolunun 100 kilometrelik bölümünün de yer aldığı yürüyüş parkurlarına getirilen teknolojik altyapının, kaybolma riskini ortadan kaldıracağı bildirildi.
Kemer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede Likya yolunun dışında, eskiden yörüklerin "göç yolu" olarak kullandığı patikalardan oluşturulan 200 kilometrenin üzerinde 23 ayrı yürüyüş parkuru bulunuyor.
Bu yollara kazandırılan yeni teknolojik altyapı ile geliştirilen "QR kod" uygulaması, istenilen rotanın GPS kaydı akıllı telefon ya da GPS cihazına indirilerek başlangıç noktalarının kolayca bulunması ve güzergah üzerinde rahatça iz takip ederek güvenli yürümeye imkan tanıyor.
Hazırlanan yeni Kemer yürüyüş parkurları harita ve broşür çalışması sayesinde ilçede yürüyüşler artık daha kolay ve daha güvenli olacağı belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, turizm yarın başlayacak gibi çalışmalarını sürdürdüklerine işaret etti.
Bundan sonra turizmde daha çok doğa odaklı tatilin tercih edileceğini düşündüklerini aktaran Topaloğlu, "Kemer eşsiz doğasının yanında doğa aktiviteleri için birçok altyapıya da sahip. Bölgemizden geçen tarihi Likya Yolu, Beydağları yürüyüş parkurları ile bisiklet rotaları spor ve doğa tutkunları için eşsiz aktivite alanları sunuyor. Akdeniz'in mavi koyları ve yeşilin her tonuna sahip Beydağları içerisindeki Kemer, doğada tatilin tek adresi olacak." ifadelerini kullandı.
Kemer Yürüyüş Parkurları ve Bisiklet Rotaları Proje Koordinatörü Ömer Nizam ise ilçedeki yürüyüş parkurları, Likya yolu rotalarının "QR kod" uygulaması ile birlikte GPS kayıtlarının kolaylıkla indirebilmesi için yeni harita ve broşürün hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Kemer Likya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title