Haberler

THK Anamur'da Denize Uçak Batırdı

Güncelleme:

Türk Hava Kurumu dalış sporlarına destek amacıyla Anamur açıklarında Kıbrıs Barış Harekatına katılan 1967 model Dornier tipi bir uçağı denize batırdı.

Türk Hava Kurumu (THK) dalış sporlarına destek amacıyla Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 1967 model Dornier tipi bir uçağı denize batırdı.

Anamur ilçesinde, dalış sporlarına destek amacıyla 1967 model Dornier tipi bir uçak denize batırıldı. 20 metre derinliğe batırılan uçağa ilk dalışı, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte bir grup dağcı eşlik etti.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım düzenlenen törende yaptığı konuşmada, THK'nin Anamur Kaymakamlığı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'yla ortak yürüttüğü proje kapsamında Dornier tipi uçağın denize batırılarak dalış sporuna destek verileceğini ifade ederek, amaçlarının turizme ve dalış sporuna katkı sağlamak ve batırılan uçağın suyun altında dalgıçlara ve su altı sporuna gönül veren amatörlere hizmet vereceğini söyledi.

Eski Bakan Kürşad Tüzmen de, su altı yaşamının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Amacımız güzel Anamur'un su altı etkinlikleriyle de adını duyurmasıdır" dedi.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, "Anamur'da Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 1967 model Dornier tipi bir uçağı denize batırmaktaki amacımız daha yüksek bir değerle anılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gemiye alınan 1967 model Alman üretimi Dornier-D028 D2 Skyservant tipi uçak, Anamur Mamure Kalesi açıklarında törenle batırıldı. Tüzmen ve beraberindeki dalgıçlar daha sonra yaklaşık 20 metre derinliğe batırılan uçağa dalış yaptılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kürşad Tüzmen Kıbrıs Anamur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title