Haberler

Almanya'da Emeklilik Protestosuna Türk İşçiler De Destek Verdi

Alman Hükümetin Emeklilik Yaşını 67'ye Çıkarma Girişimi ,Kiralık İşçilerin Durumu, Asgari Ücretin Uygulanması ve Hartz 4 Gibi Planları Dev Yürüyüşle Kınandı.

Alman Hükümetin Emeklilik yaşını 67?ye çıkarma girişimi, sağlık sisteminde çalışanlar aleyhine değişiklik ,kiralık işçilerin durumu, asgari ücretin uygulanması ve Hartz 4 gibi planları dev yürüyüşle kınandı. Alman hükümetinin Emeklilik yaşının 67?ye yükseltilmesi, Sağlık sisteminin çalışanların aleyhine kötüleştirilmesi, Kiralık işçilerin ücretleri ve Hartz 4 planına karşı Nürnberg Sendikalar Birliği ve İG Metal Nürnberg şubesinin düzenlediği protesto gösterisine yaklaşık 5 bin kişi katıldı .Başta MAN,Honsel,Siemens,Leistritz,AEG Elexrolux,KFZ,Semikron gibi firmalarda çalışanlar saat 9.30?da yürüyüşe başlayarak Markgrafen sokağı ile Franken sokağının birleştiği alanda toplandılar. Sayıları beş bine yaklaşan protestocular düdük ve pankartlarla hükümeti protesto ettiler.

FAKİRDEN ALINIP ZENGİNE VERİLİYOR

MAN Gençlik temsilcisi Patrick Neil,İGM sorumlusu Andreas Weidemann ile DGB bölge temsilcisi Stefan Doll yaptıkları konuşmalarda hükümeti suçlayarak, fakirden alınıp, zengine verdiğini savundular. Konuşmacılar, herkese eşit ücret talep ederken, Kısa mesailerin kaldırılmasını istediler .Meslek eğitimi alanların işe alınmadığını belirten konuşmacılar, gençliğin durumunun kötüye gittiğinin altını çizdiler.

TÜRK İŞÇİLER DE YÜRÜYÜŞTE

Yürüyüşe katılan Türk işçilerinden MAN işçi temsilcisi Bülent Köroğlu ve Tük işçiler İsmail Gürbüz, Faruk Aydoğmuş, Bayram Öztürk , İsmail Çiğdem, Haşim Yıldırım, Yusuf Doğan Ali Mert, Kubilay Aslan, Hasan Onuş , Mustafa Ünal,Hediye Şengül, Gülümser Köroğlu ve İsmail Gürkan hükümetin kararlarına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ve haklarını mutlaka alacaklarını ifade ettiler.

BÜYÜK MİTİNG 13 KASIMDA YİNE NÜRNRBERG?DE

Bavyera Eyaleti çapındaki ikinci protesto mitingi daha büyük boyutta 13 Kasım tarihinde Nürnberg Kornmark meydanında saat 11.00?de başlayacak ve 14.30?a kadar sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title