Haberler

Alanya'da PKK'lı Diye Yakalanan Kadın Serbest Bırakıldı

Alanya'da Yakalanan ve Mersin'de Bir Polis Karakolunun Taranması ve Terör Örgütü PKK Lehine Eylemlere Katıldığı Gerekçesiyle Tutanaklarda Kesinleşmiş 8 Yıl Hapis Cezası Gözüken Sakine Kavran(30) Adlı Kadının, Bu Suçtan Dolayı Cezaevinde Yattığı ve Cezasını Çekerek Serbest Kaldığı Ortaya Çıktı.

Alanya'da yakalanan ve Mersin'de bir polis karakolunun taranması ve terör örgütü PKK lehine eylemlere katıldığı gerekçesiyle tutanaklarda kesinleşmiş 8 yıl hapis cezası gözüken Sakine Kavran(30) adlı kadının, bu suçtan dolayı cezaevinde yattığı ve cezasını çekerek serbest kaldığı ortaya çıktı.

Antalya'nın Alanya İlçesi Demirtaş Beldesi'nde dün gece saat 22.00 sıralarında Demirtaş jandarma karakol ekipleri yol kontrollerinde Mersin'e gitmekte olan bir otobüste arama yaptı. Arama sırasında Siirt Eruh İlçesi nüfusuna kayıtlı S.K.'nın şüpheli tavırları dikkat çekti. Kimlik kontrolü ve GBT sorgusu sonunda S.K.'nın 2002 de Mersinde yasadışı terör örgütü PKK lehine eylemlere katıldığı ve hakkında çıkan 8 yıllık hapis cezası nedeniyle arandığı ortaya çıktı. İlkokul eğitimi dahi almamış S.K.'nın örgüt içinde okuma yazma eğitimi aldığı öğrenildi. S.K., bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi'ne çıkarıldı. Nöbetçi Savcı'ya ifade veren S.K., bu suçtan dolayı cezaevinde yatığını ve cezasını tamamlayarak serbest kaldığını iddia etti. Yapılan araştırmada S.K.'nın doğru söylediği anlaşılınca serbest bırakıldı.

(RY-FS-FS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title