Haberler

Ak Partili Yurttaş: Bizim Ruhumuzun Rengi Merhamettir

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak hepimiz birbirimizin kardeşiyiz AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak hepimiz birbirimizin kardeşiyiz.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak hepimiz birbirimizin kardeşiyiz AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Rabbimiz bir, dinimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, camimiz bir ve aynı safta omuz omuza duruyoruz. Bütün bu birlikteliklere sahip olan bizleri bölmek, aramıza fitne tohumları sokmaya çalışmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir" dedi.

Miraç Kandili nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yurttaş, "Miraç, Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmetin bulunduğu mübarek bir yolculuktur" diyerek şöyle devam etti:

"Bu yolculuk, varlık düzeyinde hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Tüm mübarek geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenileyerek, rahmeti kazanacak işler yapmamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız için bir nimettir, vesiledir. Bu gece Yüce Dinimiz İslam'ın 'yaratılanı yaratandan ötürü sevme' prensibini hatırlayarak, gönül kapılarımızı herkese açalım. Miracın, ilahi yükselişinin, gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Biz, rahmetin varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz.

Miraç Gecesinde Yüce Allah'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed'e vahyettiği; 'Allah'a ortak koşmayınız. Anne ve babanıza itaat ve hürmet ediniz. Hak sahiplerine haklarını veriniz. İsraf etmeyiniz. Aşırılıklardan sakınınız. Çocuklarınızı öldürmeyiniz. Zinaya yaklaşmayınız. Haksız olarak kimseyi öldürmeyiniz. Yetimlere iyi muamele ediniz. Ölçü ve tartıda doğruluktan sapmayınız. Bilmediğiniz bir şeyin ardına düşüp körü körüne takip etmeyiniz. Yeryüzünde kibir ve gurur taslayarak yürümeyiniz' şeklinde özetlenebilecek ahlak ve fazilet prensiplerinin günümüzde evrensel huzur açısından ne denli önemli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Bu prensiplerden uzaklaşmanın insanlığı hangi noktaya sürüklediğini, doğurduğu yıkıcı sonuçların büyüklüğünü asırlardır yaşadığımız olaylarla tecrübe ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, bu bereketli gecede Yüce Allah'a açılan ellerin, yapılan yakarışların karşılık bulmasını, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Muzaffer Yurttaş Miraç Kandili Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title