Haberler

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım'da Mahalle Başkanları ile Bir Araya Geldi

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, mahalle başkanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, mahalle başkanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Yalçın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı,

İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mali ve İdari İşler Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özmen ve İl Yöneticisi Zekeriya Ayışık ile birlikte Yıldırım'daki mahalle başkanlarıyla görüştü. Yiğitler Mahallesi Cami Lokali'nde yapılan toplantıya 15 mahalle başkanı ve mahalle yöneticisi katıldı. Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Başkan Yalçın, teşkilat ve kentsel dönüşüm hakkında mahalle başkanlarına bilgi verdi.

Yalçın, 2014'te yapılacak yerel seçimlere dikkat çekerek, "Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli. Bu seçimlerin 6 ay erkene alınması gündemde. AK Parti Bursa İl Teşkilatı olarak bizler de çok çalışarak bu seçimlerde 17 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde partimizin bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz. Şu an da yerel seçimlere en hazır teşkilat AK Parti… Yine de bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak milletimize belediyelerimizin başarılı çalışmalarını anlatmalıyız" diyerek mahalle başkanlarından aynı yoğun tempoda çalışmayı sürdürmelerini istedi.

Yalçın, toplantıda Bursa gündemini meşgul eden kentsel dönüşüm hakkında da bilgi verdi. Kentsel dönüşümün Bursa ve Türkiye için büyük fırsat olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Yalçın, "1999'da yaşanan Marmara depreminde 45 saniyede milli gelirimizin yüzde 20'sini kaybettik. Bu depremde yetişmiş insan gücümüzü de büyük oranda yitirdik. Bu çok önemli bir kayıp... AK Parti iktidarı, Van depreminden sonra oy telaşı yaşamadan, hatta seçim kaybetmeyi göze alarak, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çıkardı. Bu kanunla binalarımız daha yaşanabilir hale gelecek" dedi.

"ÖNCELİK PARA OLMAMALI…"

Kentsel dönüşüm esasının vatandaşların gönüllü olmasına dayandığını ifade eden Sedat Yalçın, şöyle devam etti:

"Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar Bursa'ya geldi ve kentsel dönüşüm hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Sembolik olarak ilk yıkım da Bursa'da, Yıldırım'da yapıldı. Kentsel dönüşüm konusunda para önemli olmamalı. 'Binamı verdikten sonra ne alacağım?' hesabı yapılmamalı. İnsan yaşamı her şeyden önemli... Ayrıca kentsel dönüşümü gerçekleştirirken mahallelerin soysal yapılarını bozmamalıyız. İnsanları yüksek katlı binalara koyup 'Burada oturun' dememeliyiz. Kentsel dönüşüm bu değil. İnsanların mahallerindeki hayat tarzını bozmadan bu dönüşümü gerçekleştirmeliyiz."

AK Parti İl Başkanı Yalçın, konuşmasının sonunda üye çalışmalarına da değindi. AK Parti'nin 6 milyona yakın üye ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Halkımız AK Parti'ye olan teveccühünü sadece sandık başında değil, partimize üye olarak da gösteriyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya büyük önem veriyor. Şu anda AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nda 220 bini aşkın üyemiz var. Hedefimiz üye sayımızı 285 bine çıkarmak" dedi.

Üye katılımıyla ilgili yeni kampanyalar başlattıklarını hatırlatan Başkan Yalçın, bu çalışmalarla hedefledikleri üye sayısına teşkilat mensuplarının da katkısıyla kısa zamanda ulaşacaklarını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, toplantının sonunda mahalle başkanlarıyla tek tek sohbet edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mahalle Başkanları, sorumluluk alanlarında yapılması gereken çalışmalara ilişkin önerilerini Başkan Yalçın'a aktardı. AK Parti'nin Yıldırım'daki teşkilat toplantısı, İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı'nın mahalle başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

(MŞ)

09.07.2012 16: 25: 28

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Sedat Yalçın Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title