Haberler

Activia Dünya Çapında Sağlıklı Yaşam Hareketi Başlattı

Güncelleme:

Activia, Shakira'nın öncülüğünde tüm dünyayı sağlıklı ve aktif bir yaşama davet ediyor.

"Hayatı İçinden Geldiği gibi Yaşa"

"Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa" kampanyası başlatan Activia, Shakira'nın öncülüğünde tüm dünyayı sağlıklı ve aktif bir yaşama davet ediyor. Activia'nın uluslararası çapta başlattığı işbirliği kapsamında Shakira dünyada ve Türkiye'de tüm kadınlara "için rahatsa hayata hep gülümsersin" diye sesleniyor. Activia, "Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa" kampanyasını Türkiye'de spor eğitmeni Murat Bür aracılığıyla yaygınlaştırmayı hedefliyor. Activia, Bür ile kadınlar arasında dans, spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yaygınlaştırmak için çeşitli projeler yürütecek.

Activia, dünya çapında başlattığı "Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa" kampanyası kapsamında sağlıklı ve aktif yaşam hareketi başlatıyor. Grammy ödüllü dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın elçilik yaptığı kampanyanın ana teması, kişisel mutluluğun vücut sağlığına özen göstermekten geçtiği üzerine kurulu.

Activia'nın global çaptaki ilk iletişim kampanyası olan "Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa", dünyada ve Türkiye'de özellikle kadınlar arasında dans, spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Shakira, Activia'nın projesine neden dahil olduğunu açıklarken aynı zamanda sağlıklı yaşam hareketinin temel hedefini de şöyle özetliyor: "İç sağlığınıza özen göstermek bence kişisel mutluluğun anahtarıdır ve benim için iyi hissettiğimi göstermenin en iyi yolu dansın gücünü kullanmaktır".

Activia tüm dünyayı sağlıklı ve aktif bir yaşama davet ediyor

Activia, "Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa" kampanyası çerçevesinde özellikle kadınlara özel farklı projeler tasarladı. Kampanya kapsamında Türkiye'de spor eğitmeni Murat Bür ile işbirliği yapan Activia, dans, spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kadınlar arasında yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Activia Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır Kurtböke, ilk kez dünya çapında bir iletişim kampanyası yürütmenin heyecanını yaşadıklarına ve dünyada ve Türkiye'de proje elçileriyle sağlıklı yaşam hareketi başlattıklarına vurgu yapıyor. Aslı Yıldır, Activia'nın "Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa" kampanyasının dünya çapında ilham kaynağı olacağına dikkat çekerek şöyle devam ediyor: "Günlük koşuşturmaca içinde sağlıklı beslenmeyi ve egzersizi ihmal edebiliyoruz. Oysa ki mutluluğun anahtarı bedenimizi sporla güçlendirmekte ve iç sağlığımıza dikkat etmekte yatıyor. Biz bu bakış açısını dünya çapında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz ve herkesi sağlıklı yaşama davet ediyoruz. Projeyi yaygınlaştırmak için hem dansı ve müziğiyle milyonlara dokunan hem de yoğun temposuna rağmen pozitif enerjisini hiç kaybetmeyen Shakira ile işbirliği yaptık. Shakira, hareket ederek kendine iyi bakma ve bunu dışarıya pozitif bir şekilde yansıtma konusunda örnek gösterilecek bir ikondur. Shakira da kampanya kapsamında tüm kadınlara 'için rahatsa hayata hep gülümsersin' diye sesleniyor."

"Dansla hem vücudunuzu hem zihninizi mutlu edin"

Pek çok ünlünün spor eğitmenliğini yapan Murat Bür, Activia'nın Hayatı İçinden Geldiği Gibi Yaşa kampanyasının kendisini çok heyecanlandırdığını söylüyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını yaygınlaştırmak için şimdiye dek bireysel bir misyon üstlendiğine, bundan böyle Activia ile daha fazla insana ulaşabileceğine dikkat çeken Bür, şöyle devam ediyor:

"Egzersiz yapan, dans eden, doğru beslenen ve sağlığına özen gösteren insanların iç sağlığı dış görünüşlerine de yansıyor. Activia ile başladığımız bu özel yolculuk süresince sağlık, spor ve beslenmeye dair içinizi gülümsetecek ipuçlarını paylaşacağız. Bu hafta sonunda sağlıklı yaşam yolculuğumuzun ilk adımını sizlerle paylaşmak istedik. Sindirim sistemimizin düzenli çalışması, vücudumuzun ihtiyaçlarını doğru bir biçimde karşılaması, sağlık kadar mutluluğun da anahtarı. Sağlıklı ve dengeli beslenme mutlaka haftada 3-4 gün bedensel aktivite ile desteklenmeli. Muhteşem sesinin yanı sıra danslarıyla ünlü Shakira, dümdüz karnını ve fit vücudunu dansa borçlu ünlüler arasında yer alıyor. İçinizden geldiği gibi dans edin, hem vücudunuz hem zihniniz kendini iyi hissetsin."

Activia'dan egzersiz ve diyet programını bir arada sunan Bür-60-90 DVD'si
Activia'nın kampanyası kapsamında yıl içinde plazalarda, sahillerde ve yeşil alanlarda çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Bu projelerin ilk adımı olarak Murat Bür, evde egzersiz yapmak ve yaza fit girmek isteyenler için Activia'nın katkılarıyla çok özel bir DVD hazırladı. Nisan sonunda piyasaya çıkacak olan Bür-60-90 adlı DVD, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu DVD, içinde 4 farklı egzersiz ve 8 haftalık beslenme programı ile Türkiye'deki ilk ve tek yasam ve spor DVD'si olma özelliğine sahip.

Activia'dan sağlıklı ve aktif yaşam tüyoları

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı sindirim sistemi için tüketmeniz gereken gıdaların başında yoğurt, ceviz, badem, tam tahıllı gıdalar, yulaf kepeği, keten tohumu ve zencefil gibi yiyecekler geliyor.

Özellikle probiyotik içeren yoğurtlar sindirim sistemimizi düzenlemesi, bağırsak tembelliğine ve kabızlık sorunlarına iyi gelmesi açısından çok faydalıdır. Probiyotik yoğurdun en az 15 gün düzenli tüketilmesinin karında şişkinliği, kabızlığı ve sindirim sorunlarını önlemeye destek olmak gibi önemli faydaları bulunuyor.

Hareketsizlik özellikle ilerleyen yaşlarda birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle yürüyüş, spor veya dansı yaşam biçimi haline getirmemizde fayda var. Vücudumuzun alabileceği en iyi şekli alması için egzersiz ve özellikle dans oldukça etkili yöntemler arasında yer alıyor.

Spor yapmaya üşeniyorsanız evde sevdiğiniz müzikler eşliğinde haftada 3-4 dört kere içinizden geldiği gibi dans etmeyi deneyin. Dans etmek sindirim sisteminizi düzene sokar ve dümdüz bir karına sahip olmanıza yardımcı olur.

Öte yandan dans etmek hem kendinizi ifade etme ve özgüveninizi yükseltme hem de kendinizi iyi hissetme konusunda müthiş faydalar sunar.

Murat Bür'den Activia'lı tarifler

Enerjik aktivist smoothie
4 kaşık sade Activia probiyotik yoğurt
1 muz
10 çilek
Yarım çay bardağı süt
Tüm malzemeyi blender'a atıp servis ediyoruz

Aktif Cup

2 yemek kaşığı yaban mersini
1 kutu sade Activia probiyotik yoğurt
2 yemek kaşığı ahududu
1 yemek kaşığı frenk üzümü
2 yemek kaşığı granola ya da müsli

Yaban mersini, ahududu ve frenk üzümünü yağsız tavada 7 dakika pişiriyoruz. Bir dondurma tabağının alt zeminine Activia koyuyoruz, üstüne granolayı ve tavadaki sosu ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Shakira Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title