Haberler

Acemi Erler Yemin Etti - Erzincan/

Erzincan'da acemi eğitimlerini tamamlayan 76'sı sözleşmeli 2 bin 469 asker yemin etti.

Erzincan'da acemi eğitimlerini tamamlayan 76'sı sözleşmeli 2 bin 469 asker yemin etti.

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından 1997-3 tertip olan 76'sı sözleşmeli, 2 bin 469 askerin yemin ettiği törende, sözleşmeli er Savaş Akar ile 1997-3 tertip Mehmet Öztürk yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, Erzincan Valisi Ali Arslantaş da, birliğine ilk gelen erlere plaket ve hediye verdi.

3. Ordu Komutanlığı bando takımının çeşitli marşlar seslendirdiği törende, yemin eden bazı askerlerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törene, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve asker yakınları katıldı.

Program, askerlerin tören geçişiyle son buldu.

- Kastamonu

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törende 368. kısa dönem erler yemin etti.

Törende eğitimde başarılı olan, birliğe ilk katılan erler ve ailelerine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İdare Mahkemesi Başkanı Hakan Yumuşak tarafından hediyeler verildi.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, burada yaptığı konuşmada, vatan görevinin önemli ve kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Ülkenin, vatani görevini yapanların omzunda yükseleceğini dile getiren Cebeci, "İçtiğiniz andı bir an olsun unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." diye konuştu.

Tören geçişinin ardından, askerlerler aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title