Haberler

AB Bakan Yardımcısı Şahin: Bursa'dan 929 Projeye 114 Milyon Euro'luk Hibe Katkısında Bulunduk (2)

Bakan YARDIMCISINDAN AB'YE İLGİNÇ YANIT Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, valilik ziyaretinin ardından Bursa'da Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezlerinin hazırladığı Bursa Valiliği Avrupa Birliği (AB) Online Akademi ve AB Yöresel Üreticiler Akademisi lansman toplantısına katıldı.

Bakan YARDIMCISINDAN AB'YE İLGİNÇ YANIT

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, valilik ziyaretinin ardından Bursa'da Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezlerinin hazırladığı Bursa Valiliği Avrupa Birliği (AB) Online Akademi ve AB Yöresel Üreticiler Akademisi lansman toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Şahin, projenin 81 ile hitap edeceğini söyledi.

Türkiye'nin, ekonomik anlamda gelecek vaat ettiğini hatırlatan Şahin, "Avrupa'da Euro bölgesinde kriz var. Avrupa'daki yetkililer, Avrupa ekonomisinde ciddi bir daralma olduğunu ve irtifaa kaybettiklerini söylüyor. Türkiye böyle bir süreçte Avrupa ile kıyaslandığında çok güçlü bir ekonomiye sahip. 'Niye bu kadar ısrarcısınız Avrupa Birliği'ne girmekte' deyince ben de kendilerine sizde yukardan aşağıya doğru hızla çakılırken aşağıda siz yere çakılmamanız için sizi tutacak güçlü ellere ihtiyaç var dedim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik ve diplomatik bağlamda Avrupa'nın birçok ülkesinin ötesine geçtiğini belirten Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 6-7 milyar dolar dış yardım yapabilen donör ülke haline gelmiş, işte malum bugünlerde görüşmelerini sürdürüyoruz 3 milyar Euro'luk bir Avrupa Birliği'nin Suriyeliler için Türkiye'ye vermek istediği ve verirken de naz yaptıkları açıkçası bir dilim var. Bununla ilgili zaman zaman yönelttikleri sorular var bunlar nerede harcanacak, nasıl harcanacak? Türkiye 8 milyar dolarlık harcamayı çok önceden gerçekleştirmiş, yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimize bugün ev sahipliği yapmıştır. Türkiye Avrupa standartlarının çok çok üzerinde bir ülke."

BU ÜNİVERSİTELERDE SINAV SORUNU YOK

Merkez Nilüfer ilçesi Podyum Park'ta yapılan lansman toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Aslında iki üniversite açıyoruz bugün. Bu üniversitelerde kontenjan sorunu yok, sınav sorunu yok, harç sorunu yok. Bizim üniversitelerimizin kapısı yok, çatısı yok, penceresi yok. Ama bir şey var her ikisinin de arkasında çok büyük bir emek var. Bu emeği veren ekibime, çalışma arkadaşlarıma huzurunuzda çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Avrupa Birliği'ne sağladığı fon kadar kaynak kullanılmadığından şikayet edildiğini de dile getiren Vali Karaloğlu, şöyle devam etti: "Çünkü biz projeleri kendimize göre yazıyoruz. Aslında projelerimiz çok iyi, çok kaliteli, ama bir şey eksik. Avrupa Birliği kendi normlarını istiyor. İşte AB Online Akademi ile biz bir taraftan kamu kurumlarımız, yerel yöneticilerimiz, sivil toplumumuz, özel sektörümüz her ki AB hibe ve fonlarına ihtiyaç duyuyorsa, kullanmak istiyorsa onları online ücretsiz olarak eğitmek üzere bu platformu oluşturduk. Buradaki amaç yöresel üreticilerimizin ufkunu açmak, onların ürünlerine coğrafi işaretler almak, onların marka yönetimlerine katkıda bulunmak, onların yeni pazarlara açılmaları, onların ürettiklerini uluslar arası pazarlara gönderebilmeleri konusunda onlara yardımcı olmak, onlara eğitim vermek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ali Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title