Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

DSP Genel Başkanı Türker: ''Olumsuzluklara ve yokluklara rağmen, zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur''

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Olumsuzluklara ve yokluklara rağmen, zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur" görüşüne yer verdi.

Türker, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasındaki en önemli dönüm noktasının, tarihin altın sayfalarında yerini alan, onur ve gurur duyulan 30 Ağustos olduğunu belirtti.

Türk milletinin gücünü ortaya koyan, milletin sarsılmaz azmi ve yüksek iradesiyle kazanılan 30 Ağustos'ta destansı bir zafer elde edildiğini ifade eden Türker, "Bu zafer, her türlü saldırı ve tehdit karşısında kenetlenerek, adeta tek vücut olma iradesi gösteren vatan evlatlarının, düşmana asla fırsat vermeyeceğinin sembolü olmakla beraber, pek çok devlete de bağımsızlık mücadelemiz örnek olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Olumsuzluklara ve yokluklara rağmen, zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürülen  kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmenin  temel sorumluluk olduğunu belirten Türker, "Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Masum Türker Türkiye Politika Güncel Haberler

title