Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Adıyaman’da Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Adıyaman'da Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri Adıyaman Valiliği bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu tarafından çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla tören sona erdi.

Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Siyasi Parti Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet'in 94. yıldönümü kapsamında yaptığı açıklamada, "Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan, tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz. Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; Anadolu'nun dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz ki 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyettir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Naci Kalkancı Hüsrev Kutlu 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title