Haberler

1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali Düzenlendi

Güncelleme:

Hakkari 1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nde damat ve gelin, davul zurna eşliğinde atla getirildikleri çarşı merkezinde evlendi.

Hakkari 1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, 'şalışepik' giyen damatla 'hizak' giyen gelin, davul zurna eşliğinde atla getirildikleri çarşı merkezindeki kıl çadırında evlendi.

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tarafından ilk defa düzenlenen '1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri kapsamında, yörenin gelenek ve görenekleri tanıtıldı. Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP yöneticileri, STK temsilcileri ile yöresel kıyafetli kadın ve erkekler olmak üzere yüzlerce kişi, Şehir Stadyumu önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Halayların ardından bu hafta dünya evine girecek olan Esat Dayan ve Asiye Taş çifti, atlara bindirilerek davul zurna eşliğinde Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önünde kurulan kıl çadıra getirildi. Çiftin nikahı Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kıl çadırında Kürtçe olarak kıyılırken, Milletvekili Adil Zozani ile yazar Gülçiçek Günel Tekin de şahitlik yaptı. Kıyılan nikahın ardından Dayan ve Taş çiftine evlilik cüzdanları verilerek altın hediye edildi.

Etkinliklerin yarın da şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda devam edeceği belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Belediye Başkanlığı Fadıl Bedirhanoğlu Adil Zozani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title