Haberler

Gül, Mazbatasını Aldı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Adliyesi'ne Gelerek Mazbatasını Aldı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı.

Bakan Gül, Ata uçağı ile geldiği Kayseri'de Erkilet Havaalanı'nda Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri ve partililer tarafından karşılandı.

Daha sonra Kayseri Adliyesi'ne geçen Bakan Gül, İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'dan mazbatasını aldı. Gül ile AKP'den Kayseri milletvekili seçilen Sadık Yakut, Taner Yıldız, Yaşar Karayel, Mustafa Elitaş ve Ahmet Öksüzkaya da mazbatalarını aldı.

Bakan Gül, burada, seçim kurulu başkanı ve kurul çalışanlarına teşekkür etti.

Demokrasinin en iyi yanlarından birisinin seçimlerin yapılması ve sonucunun ilan edilmesi olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

''Demokrasinin en iyi yanlarından birini hep beraber büyük bir mutlulukla yaşadık. Türkiye bundan büyük bir övünç kazandı. Çünkü Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde işlediği, çok partili sistemde seçimlerin şaibesiz, açık, şeffaf ve çok hızlı neticenin alındığı bir dönemi yaşadık. Bunu sadece Türk halkı değil, bütün uluslararası camia da çok yakından takip etti. Türkiye'yi herkes büyük bir hayranlıkla takip etti. Bu seçimlerin, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Neticede milletin iradesi tecelli etmiştir. Bütün halkımız bu iradeye büyük bir saygı göstermektedir.

Övüneceğimiz başka bir şey de oy kullananların çok yüksek oranda olması, sıcak mevsimlerde, yazın en sıcak günlerinde yapılan seçimlere, halkımızın büyük bir ilgi göstermesi, hiçbir ülkede olmayacak kadar katılımın en yüksek seviyede olmasıdır. Herkesin işini, gücünü, tatilini bırakıp oy vermek için sandığa koşması ve vatandaşlık görevini en iyi şekilde yapmış olmasıdır.''

Sevindirici olan başka bir konunun da Meclisin temsil kabiliyetinin yükselmesi olduğunu vurgulayan Gül, oy verenlerin oyunun neredeyse yüzde 90'ının TBMM'de temsil edildiğini, bunun Türkiye'de temsilde adaletin ve yönetimde istikrarın sağlanması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Halkın büyük bir sağduyu gösterdiğini belirten Gül, şöyle devam etti:

''Bundan sonra hepimiz işimize, gücümüze döneceğiz. Türkiye'yi yükseltmek,daha ileriye götürmek, çağdaş ülkelerin ötesine taşıyabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Millet bize büyük bir sorumluluk vermiştir. Arkadaşlarımı ve diğer iki partiden Kayseri'den milletvekili seçilen Sabahattin Çakmakoğlu ve Şevki Kulkuloğlu'nu tebrik ediyorum. Hepimiz sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluğu yerine getirmek için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere oy veren, vermeyen bütün hemşehrilerimize, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkese şükranlarımı iletiyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title