Haberler

Görüntülü) Ümraniye'de Genç Sporcular Kupa ile Madalyalarını Aldı

Ümraniye 10. Geleneksel Spor Oyunları Kapanış Töreni binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ümraniye 10. Geleneksel Spor Oyunları Kapanış Töreni binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Spor oyunları müsabakalarında dereceye giren okullara ve öğrencilere kupa ile madalyaları takdim edildi.

Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gökçimen, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve yaklaşık 3 bin sporcu öğrenci katıldı.

Ümraniye 10'uncu Geleneksel Spor Oyunları kapanış töreninde öğrenciler çeşitli spor branşlarında hünerlerini sergiledi. Sporcuların nefes kesen gösterileri büyük alkış topladı. Ardından spor oyunları müsabakalarında dereceye giren okul ve öğrencilere Hasan Can tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

ÜMRANİYE GELENEKSEL SPOR OYUNLARI

Toplamda 11 bin 200 öğrencinin katıldığı spor müsabakasında 468 takım yarıştı. 92 okulun katıldığı spor oyunlarında toplamda 884 maç yapıldı. Futbol, futsal, basketbol, voleybol, hentbol, satranç, karate, tekvando, güreş, atletizm, badminton ve masa tenisi olmak üzere toplam 12 branşta ve 8 salonda düzenlendi.

Ümraniye Belediyesi okullara spor malzemesi yardımında da bulunarak sporculara destek veriyor. Her okula 6'şar futbol, basketbol ve 2 hentbol topu ile toplamda 56 okula da bin 120 top dağıttı.

"TAKIMIMIZLA 'KÜÇÜK ERKEK' FUTBOL ŞAMPİYONU OLDUK"

Futbol Takımı kaptanı Mustafa Derin, "İstiklal Ortaokulu'ndayım. Takımımızla beraber küçük erkek futbol şampiyonu olduk. Okulumuzun ilk küçük erkek kupası. Takımım çok iyi mücadele etti. Şampiyonluğu getirdiler. Onlara çok teşekkür ederim. Çok mutluyuz" dedi.

"MADENCİLİK YAPIP, CEVHER ARIYORUZ"

Her zaman sporcuların yanında olduklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Buradaki hedefimiz, çocukların spor alışkanlığı edinmesi ve bunu yaparken performanslarını takip ettiğimiz çocuklarımızın içinden yarının Türkiye şampiyonları, Avrupa şampiyonları, Dünya şampiyonları olabilecek çocuklarımızı tespit edip dünyaya duyurmak. Bir anlamda madencilik yapıyoruz. Bir nevi cevher arıyoruz. Hem cevher arıyoruz hem de herkesin sağlıklı bir hayatı için spor yapma alışkanlığı edinmesini amaçlıyoruz" sözlerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hasan Can Gökçimen Ümraniye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title