Haberler

Giresun'da fındık fiyatı haftaya 26 liradan başladı

Güncelleme:

Sezona 22 liradan başlayan fındığın fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor. Fiyatıyla üreticinin yüzünü güldüren fındığın fiyatı Giresun'da 26 liraya yükseldi.

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, ağustos ayında sezona 22 liradan başlayan fındık fiyatının sonraki süreçteki yükseliş eğilimini sürdürdüğünü belirtti.

HAFTAYA 26 LİRADAN BAŞLADI

Bir kilogram fındık fiyatının yeni haftaya serbest piyasada 26 liradan başladığını kaydeden Şahin, ileriki dönemde pazarda oluşacak rakamla ilgili şimdiden bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

"ÜRETİCİ BU YIL FINDIĞINA SAHİP ÇIKIYOR"

Bu yıl çiftçinin ürününe sahip çıktığına işaret eden Şahin, "Üreticimiz bu yıl fındığına sahip çıkmış durumda. Pazara ihtiyacı kadar ürün indiriyor. Yine emanete olan ilgi de azalmış durumda. Önceki yıllara oranla emanete bırakılan ürün miktarına ciddi düşüş söz konusu. Bu durum da pazardaki fiyata olumlu yansıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Giresun Haberler

500

Yorumlar (3)

yorumcu:

sorun yok hepsini yurt dışına satın. ben geçen yıl bir kilo aldım her yıl bir tane yersem ölene kadar yeter.

0
2
yanıtYanıtla
Petro55:

Kardes adres ver 1 kg yollayayım sana helal hoş olsun

yanıt0
yanıt0
BRO:

Keşke siyasilerimiz Malatya Kayısısına ve üreticisine de sahip çıksalar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title