Haberler

Elektrikli Arabalarda Klasik Devri

Elektrikli arabalarda klasik devri Fiyatı 45 bin lira olan yerli "fayton-araba" bataryayla 100 kilometre gidiyorBURSA - Bursa'da bir firma, 50 kilometre hıza çıkabilen ve günde 150 kilometre yol yapan elektrikli otomobilin ardından şimdi de 4 kişilik faytonlu araba yaptı.

Elektrikli arabalarda klasik devri

Fiyatı 45 bin lira olan yerli "fayton-araba" bataryayla 100 kilometre gidiyor

BURSA - Bursa'da bir firma, 50 kilometre hıza çıkabilen ve günde 150 kilometre yol yapan elektrikli otomobilin ardından şimdi de 4 kişilik faytonlu araba yaptı. MODEF Fuarı'nda sergilenenen fayton büyük ilgi gördü.

Bursa'da bir sanayi sitesinde iş yeri olan Hasan Ünlüaslan ve yanında çalışan Hakan Tezcan, yüzde yüz yerli parçalarla elektrikli aracın ardından şimdi de 4 kişilik klasik arabaya benzeyen bir fayton imal etti. Yaklaşık 1 aylık çalışmanın ardından yapılan fayton İnegöl'de MODEF Fuarı'nda teşhir edildi. 5 bin watt motor gücüne sahip araç 50 kilometre hıza çıkabiliyor. Ayrıca araç batarya ile günde 100 kilometre yol gidebiliyor.

Aracın tasarlayıcılarından Hakan Tezcan, "Bu fayton tamamen yerli. Gördüğünüz gibi aracımız el yapımı. Daha da geliştireceğiz. Bu gördüğünüz araç 4 kişilik. Büyük hedeflerimiz var. Büyük park ve sahillerde faytonların yerini alabilecek. Gezi ve yürüyüş yollarında kullanabilir. Yüzde yüz yerli ve elektrikli. Gün boyunca işlerinizi görebilirsiniz. Saatte 50 kilometre hıza çıkabilen bir araç. 1910 yılı modellerinden ilham aldık. Gördüğünüz gibi eserimiz ortada. İlk yaptığımız arabaya göre bunun ebatları daha büyük. 4 kişilik. Süspansiyon ve fren sistemleri ötekine göre daha gelişmiş. Bütün aksesuarları yerli. Sadece far ve ampulleri ithal" diye konuştu.

Hasan Ünlüaslan ise, "Daha evvel iki kişilik aracımızı sergilemiştik. Şimdi de 4 kişilik bu aracı dizayn ettik. 2 kişilik modelini de yapacağız. Arkasından kasası olan, pazarcı tipi dediğimiz modelimiz çıkacak. Ufak kasabalarda trafiğin fazla olmadığı yerlerde rahatlıkla kullanabilecek. Hatta belki esnafın da ufak tefek işlerini görebileceği bir araç olacak. Yaptığımız bu aracın fiyatı 45 bin TL. Bizim fiyatı düşük tutmamızın sebebi Çin'den buna alternatif çıkmasın. Yani vatandaş onu tercih etmek yerine bizim yerli malımızı tercih etsin. Bizim yaptığımız bu modelin bir benzeri yok. Herhangi bir yerden kopya değil. Evet baktığınız zaman klasik bir araba görüntüsü var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title