Haberler

Twitch'te kripto kumar patlaması!

Güncelleme:

Twitch'te artan kumar olaylarına karşı bir rapor, platformun derinlemesine incelendiğini belirtiyor. İşte detaylar!

Son zamanlarda dünya çapında Twitch'te yapılan kumar yayınları artmaya başladı. Bazı yayıncılar bu yayınları etik bulmazken bazı yayıncılar ise bu kategorinin bir parçası oluyor. Bir rapora göre, Twitch'in büyük yıldızlarının izleyicileri, sevdikleri yayıncılardan etkilenerek iflas ederken, yayıncılar milyonlar kazanıyor.

YAYINCILAR, ANLAŞMALARLA MİLYON DOLARLAR KAZANIYOR

Twitch'te gün geçtikçe yükselmeye başlayan kumar kategorisi, pek çok yayıncı tarafından tercih ediliyor. Twitch'teki izleyici kitlesinin büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu göz önüne alındığı zaman, yaygın şekilde kumar reklamları, yüksek bahisler ve kripto ile ilgili çeşitli endişeler de beraberinde geliyor.

Platformdaki 'Slots' bölümü, en çok izlenen kategoriler arasında yer alıyor. Bazı yayıncılar kumar sponsorluklarından vazgeçmiş olsa da xQc ve Trainwrekcstv gibi önemli isimler Stake gibi sitelerle ortaklaşa çalışmaya devam ediyor. Ayrıca Fortnite ve Dota 2 gibi pek çok oyunun önünde de çıkıyor. Bunun yanı sıra bu önemli isimler, akıllara durgunluk veren kazançlı bir pazarlama anlaşmaları var.

Trainwreckstv'nin yaptığı bu anlaşmalardan ayda 1 milyon dolardan daha fazla kazandığını bildirildi. Stake'in ise xQc ile yaptıkları anlaşma sayesinde bir ayda 119 milyon dolar kazandığı ortaya çıktı. Bloomberg'in raporları ise Twitch'te kumar oynamayı ve bazı izleyicilerin bundan nasıl etkilendiğini anlatıyor. Bu raporlar ayrıca platformun kumar içeriğinin inceleme altında olduğunu doğruladı.

Kendilerini kumara kaptırmış olan bu yayıncıların izleyicileri hakkındaysa çeşitli bilgiler geliyor. İzleyicilerin sonu ise ilk etapta kapıldıkları kripto kumarının çekiciliğine tezat oluşturuyor. Özellikle kayıplarının, milyonlarca dolarlık reklam anlaşmaları tarafından karşılanmadığını gördüklerinde bu tezatlık daha da belirgin oluyor.

Bununla birlikte bir sözcü, şu anda Twitch'teki kumar davranışına derin bir bakışın ortasında olduğunu belirtti. Ayrıca platformun 'topluluğumuza olası herhangi bir zararı son derece ciddiye aldığını' da ekledi. Bu nedenle de yayıncıların bazı internet sitelerine yönlendirme bağlantılarını paylaşma özelliğini ortadan kaldırdı. Ancak pek çok yayıncı, sohbet mesajı ve reklam yoluyla bu sorunu çözebiliyor.

Kaynak: Shiftdelete / Gamegar

xQc Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title