Haberler

Nexon, 4 oyun şirketine 800 milyon dolardan fazla yatırım yapacak

Güncelleme:

Oyun yayıncılarına yaptığı yatırımlara devam eden Japonya ve Güney Kore merkezli oyun yayıncısı Nexon; Bandai Namco, Konami, Sega ve Hasbro gibi oyun şirketlerine 800 milyon doların üzerinde yatırım yapacağını ve daha fazlasının da geleceğini duyurdu. Esporu destekleyen turnuvalarıyla bilinen yayıncılar için bu yatırım büyük öneme sahip.

Oyun yayıncısı Nexon, Sega, Konami, Bandai Namco ve Hasbro gibi oyun şirketlerine 800 milyon doların üzerinde yatırım yapacak ve daha da fazlasının geleceğinin haberini verdi. Nexon, video oyun endüstrisi üzerindekini mali gücünü güçlendirmek amacıyla daha fazla çevrimiçi oyun şirketine yatırım yapmayı planladığını belirtti.

PC ve mobil oyunlarda uzmanlaşmış Japonya ve Güney Kore merkezli oyun şirketi Nexon, 2020'de Tencent ve NetEase'in ardından Kore'nin en büyük ve Japon dışında Asya'nın üçüncü en büyük oyun şirketi olmayı başardı. Yayıncılık şirketinin en popüler oyunu ise Kore'de geliştirilen ve bugün hala hizmet verilen MapleStory.

Nexon bugün internet sayfası üzerinden Sega, Konami, Bandai Namco ve Hasbro'ya 874 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını belirten resmi bir açıklama yaptı. Nexon 2020'de eğlence sektörüne yönelik 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. 1,5 milyar dolar yatırımın 874 milyon doları ise Konami, Sega, Hasbro ve Bandai Namco'ya yapılmış oldu.

"İLERİYE DÖNÜK BİR SATIN ALIM İÇİN YATIRIM YAPILMADI"

Ayrıca Nexon tarafından yapılan açıklamada, yapılan yatırımların şirketlerin ileriye dönük bir satın alımı için değil sadece bu firmalar ile iş birliği yapılmak istenildiği belirtildi.

Yatırım yapılan şirketlerin en kadar önemli olduğunu göstermek için konuyu şöyle özetleyelim; ABD merkezli oyun ve oyuncak üretici Hasbro, PES oyunları ile tanınan Konami, Japonya merkezli ünlü oyun firması ve Sonic, Yakuza gibi popüler oyun serilerinin yayıncısı SEGA ve Tokyo merkezli oyun stüdyosu Bandai Namco iş birliği yapılan şirketler arasında bulunuyor.

Hangi şirkete ne kadar yatırım yapıldığına dair finansal raporlar ise paylaşılmadı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gamegar

Konami SEGA Gamegar Ekonomi Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Bakmadan Geçme

Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title