Haberler

Fenerbahçe Doğuşlu Türk Basketbolcular, Milli Takımda Forma Giyemeyeceklerini Açıkladı

Güncelleme:

THY Euroleague ve Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş'un Türk oyuncuları, A Milli Takım'da forma giymeyeceklerini açıkladı.

MİLLİ FORMAYI GİYMEK İSTEMEDİLER

Sarı-Lacivertli basketbolcular Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna, milli takım ve Euroleague takvimlerinin çakışması nedeniyle 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarında Ay-Yıldızlı formayı giymeyecek.

Açıklama şu şekilde:

"MİLLİ FORMAYI GİYMEK BİZLER İÇİN ONURDUR"

"Bilindiği üzere, FIBA tarafından 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarının sezon ortasında oynatılmasına yönelik takvim değişikliği, uzunca süredir basketbol gündemini meşgul etmiş ve biz sporcuları da oldukça güç bir konuma sokmuştur. Bilinmesini isteriz ki; Türkiye Milli Takımı formasını giymek, bizler için tarifi mümkün olmayan bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bugüne dek gururla taşıdığımız Milli Takım formasına hizmet etmeye devam etmek de en büyük arzumuzdur."

"TAKIMIMIZ ZOR DURUMDA KALACAKTIR"

"Ancak EuroLeague'de mücadele eden kulüplerin oyuncularının sezon içerisinde oynanacak EuroLeague maçlarında forma giyememesine neden olacak şekilde FIBA tarafından yapılan takvim düzenlemesi, büyük fedakarlıklarla kurulmuş ve kulüpler seviyesinde Türkiye'nin bir temsilcisi olarak başarıya ulaşmayı hedefleyen kulübümüzü zor durumda bırakacaktır. Son Euroleague şampiyonu olarak bir ilke imza atan ve Türk halkına, bu başarıya ulaşan ilk Türk takımı olarak büyük bir mutluluk yaşatan Fenerbahçe Doğuş, bu sezon da aynı gururu ülkemize yaşatmak için yoluna devam etmektedir. "

"KULUBÜMÜZE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

"Her ne kadar Milli Takım forması giyebilmek, biz sporcular için gurur verici bir görev olsa da, sezon içerisinde kulübümüze karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getirmek de vazgeçilmez bir sorumluluktur. Milli Takım turnuvaları biz sporcular için, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da büyük önem taşımayı sürdürecektir. Lakin bu mücadelelerin, NBA'de ve EuroLeague'de forma giyen oyunculardan yoksun olacak şekilde yapılmasına neden olan değ'işiklik, bu düzenlemeyi hayata geçirenler tarafından, oyuncuların da görüşleri dikkate alınarak eminiz ki tekrar gözden geçirilmelidir."

"MİLLİ MAÇLARDA FORMA GİYEMEYECEĞİMİZ ÜZÜLEREK BİLDİRİYORUZ"

"Fenerbahçe Doğuş oyuncuları olarak, ülke basketboluna hem Milli Takımımızın hem de Kulübümüzün formasıyla en iyi şekilde hizmet etmek en büyük arzumuzdur. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, Milli Takım ve EuroLeague maç tarihlerinin çakışmasına neden olan takvimden ötürü, 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarında forma giyemeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz. Biz sporcuları oldukça zor durumda bırakan bu düzenlemenin, ilgili mecralarca tekrar gözden geçirilmesini diliyoruz. Basketbol kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Türk Hava Yolları Sinan Güler Fenerbahçe Doğuş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title