Haberler

F.Bahçe'de vahim tablo! Harcanan milyonlarca euroya karşı tek bir kupa bile kazanamadılar

Güncelleme:

Fenerbahçe tam 6 yıldır tek bir kupa bile kazanamadı. Bu 6 yılda transfere harcanan para ve her yıl artan borç sarı-lacivertliler için üzücü bir tablo ortaya koyuyor. Ali Koç döneminde Fenerbahçe transfere en az 65 milyon euro harcamasına rağmen rağmen başarıyı yakalayamadı. Sarı-lacivertliler eğer bu sezon yine şampiyon olamazsa ve önümüzdeki sezon için pahalı transferlere yönelirse, borç yükü daha da artacak.

Kupaya çeyrek finalde havlu atan sarı lacivertli takım, ligde de son Gençlerbirliği mağlubiyetiyle şampiyonluk şansını neredeyse mucizelere bırakmış durumda. Zira 1 maçı eksik olan lider Beşiktaş'ın 5, ikinci sıradaki Galatasaray'ın 3 puan gerisindeler. Üstelik takımın sergilediği futbol kimseye ümit vermiyor. Fenerbahçe adına daha üzücü tablo ise transfere harcanan para ve her yıl giderek artan borç.

FUTBOLCULARA 215 MİLYON EURO

Ali Koç başkanlığındaki 3. sezonunu yaşayan Fenerbahçe, her yıl sil baştan takım kurdu. 2018-19 sezonunda 16, 2019-20'de 14, bu sezon ise tam 22 futbolcu transfer edildi. Üç sezonda alınan 52 oyuncunun sadece bonservis ve kira bedellerine en az 65 milyon euro ödendi (bazılarının kira bedeli açıklanmadı). Oyunculara ödenen ücretler bunun çok daha fazlası. Fenerbahçe uzun süredir futbolculara ödediği paraları açıklamıyor. Ancak piyasa koşulları doğrultusunda bir değerlendirme yapılınca, 52 oyuncu ile yapılan sözleşmeler karşılığında toplam 150 milyon euroluk yükümlülük altına girildiği tahmin ediliyor.

TEKNİK KADROYA 10 MİLYON EURO

65 milyon euroluk bonservis ve kira bedelleri de dahil edilince, futbolcular için 215 milyon Euro harcandığı görülüyor. Bu rakama son üç sezonda teknik direktörlüğe getirilen Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Erol Bulut ile sportif direktörler Damier Comolli ve Emre Belözoğlu'na verilen toplam 10 milyon Euro da eklenince, fatura iyice kabarıyor: 225 milyon euro (1 milyar 700 milyon TL). Geçtiğimiz ocak ayında açıklanan rakamlara göre 4 milyon 719 bin lira borcu bulunan Fenerbahçe, eğer bu sezon da şampiyon olamazsa, haziran ayında yeniden pahalı transferler yapmak zorunda kalacak ve bu da borç yükünü daha da artıracak.

(HÜRRİYET)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Philip Cocu Ersun Yanal Fenerbahçe Erol Bulut Ali Koç Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

KUPA:

kim demiş kupa kazanamadık diye, o sene bu sene bu yıl şampyon olacaz ali goç başkanımız var bizim arkamızda.

4
4
yanıtYanıtla
Uzman:

La beni çok güldürdun ya

yanıt1
yanıt2
Serdar:

Hep hakemler ya borçuda hakemler yaptı fener ol mesut ol ali ol aziz ol

4
0
yanıtYanıtla
efe can:

yeni birsey degil haber degeri yok

3
1
yanıtYanıtla
KARA:

MALİ GOÇ BAŞGAN MENEVBAHÇE CAMPİYON

3
0
yanıtYanıtla
ALİ KOÇ:

BU KADAR PAHALI FUTBOLCU ALACAĞINA EN PAHALI TEKNİK ADAMI GETİRSEYDİN HİÇBİR SORUN KALMAZDI

2
1
yanıtYanıtla
reis:

fb de maalesef SERGEN gibi futbol zekası olan bir kişi yok, hepsi bodoslama (ya tutarsa) gidiyor, takım kurmayı bilmiyorlar, takıma golcü defans lazım, habire sıradan orta sahaları alıyorlar(, düşünün tolga-tolgay gibiler fb ye alındı), her sene takım da en iyiler gönderilip, sil baştan yapılıyor, bu sıradan kafa değişmezse sonuç hep aynı olur. akıllı bir FUTBOLDAN ANLAYAN BİRİ LAZIM, (EMRE OLAMAYACAĞI ANLAŞILDI). . .

1
0
yanıtYanıtla
zafer:

Haberde en ilgimi çeken 2 cümle var. ''''Fenerbahçe uzun süredir futbolculara ödediği paraları açıklamıyor. '''' ''''Üç sezonda alınan 52 oyuncunun sadece bonservis ve kira bedellerine en az 65 milyon euro ödendi (bazılarının kira bedeli açıklanmadı)'''' ücret kiralama bedelleri Neden açıklanmıyor?

0
0
yanıtYanıtla
seyfo:

senin ilgini seveyim zafer. . Senin gibiler merak etsin diye. . :)

yanıt0
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title