Haberler

Elektrik faturalarından kurtulmak için evinin bahçesine güneş panelleri kurdu

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Süleyman Dayan, bahçesine 40 bin lira maliyetle kurduğu güneş panelleriyle evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesi'nde yaşayan ve çiçekçi dükkanı işleten Süleyman Dayan (53), evdeki elektrik maliyetini düşürmek amacıyla proje hazırladı. Dayan, yaptığı araştırmaların ardından evinin bahçesine 230 kilovat elektrik üretecek 12 güneş paneli kurdu. Yaklaşık 40 bin lira maliyetle kurduğu güneş panelleriyle evinin elektrik ihtiyacı karşılayan Dalyan, elektrik faturalarını kısmak ve sürekli yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili böyle bir yönteme başvurduğunu belirtti.

Elektrik faturalarından kurtulmak için evinin bahçesine güneş panelleri kurdu

"ÇOK FAZLA ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLUYORDU"

Dayan, "Hem elektrik faturaları çok geliyordu hem de çok fazla elektrik kesintileri oluyordu. Bazen elektrik voltajları çok düşüyordu. Böyle olunca elektrikli ev aletleri zarar görüyordu. Bu kesintilerden dolayı ben de böyle bir yola başvurdum" dedi.

Elektrik faturalarından kurtulmak için evinin bahçesine güneş panelleri kurdu

"KESİNTİSİZ BİÇİMDE KENDİ ENERJİMİ KULLANIYORUM"

Yıllardır bu konuda araştırma yaptığını anlatan Dayan, "Yıllardır araştırıyordum. Maliyeti biraz yüksekti. O yüzden kuramıyordum. Şimdi müsait oldum bu panelleri kurdum. Şu an gayet memnunum 3 gündür kesintisiz bir biçimde kendi enerjimi kullanıyorum. İlerleyen zamanlarda biraz daha güçlendirip uzun vadeye yaymayı düşünüyorum. Fazla elektrik faturası ödüyordum tabi kışın daha fazla oluyordu. Kurduğum sistem ile güneş olmayınca da güneş ışığı aldığı süre içerisinde yüzde 30 enerji sağlıyor. Onu da tasarruflu kullanırsan yetiyor. Akülerle depolama sistemi de kurdum" diye konuştu.

Elektrik faturalarından kurtulmak için evinin bahçesine güneş panelleri kurdu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Esenyurt Mahallesi Yüksekova Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (33)

Marsda pen-is bulundu.:

bunlara elektrik su beleşki , batıdakiler ödüyorlar bunların kullandıklarını. . Niye bu kadar zahmet ettiki

15
27
yanıtYanıtla
cevap:

sen ne anlan sünepe sana göre doğudaki hersey beleş kaçak dimi. zihniyetini ata taksalar ters koşar.

yanıt12
yanıt8
zeybek:

doğuda yaşayan bir izmirli olarak adam haklı cevap veren arkadaş adama hakaret edeceğinize elektrik faturalarınızı ödeyin bizim faturalar bin lira geliyo sonra sizemi çalışıyoruz kendimizemi anlamadım, hakaret etmeyide kessss

yanıt6
yanıt3
Yalan konuşmaaa:

Doğudaki elektrik firmaları ve batıdakiler farklı. Doğudaki elektrik fatursını siz ödemiyorsunuz. Kaldıki öyle diyeceğinize elektrik firmasına hakaret edin elektrik fiyatlarına itiraz edin size ne dayatsalar kabul ediyorsunuz

yanıt2
yanıt1
hakkı:

gerçekten çok karlı bir işmiş 40 bin tl tam ayda 200 tl fatura gelse yaklaşık 20 yıllık elektrik parasını ödemiş komedi yav çok karlı işe bak

15
12
yanıtYanıtla
LAN HAKKI:

SENDE ÇOK AKILLI SAYILMAZSIN. . . ADAM FATURAYI SABİTLEMİŞ. . . AYRICA 16 YILDA ÇIKIYOR ANCAK SEN GEÇEN YIL 100 TL GELEN FATURANI BU YIL 200 ÖDEDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK SENEYE GELECEK ZAMLARDA SANA KAÇAÇAK. . . YANİ SENİN KAFANIN ALACAĞI ŞEKLİ İLE SÖYLEYEYİM. . GELEN ZAMLARDAN ETKİLENMEYECEĞİ İÇİN ASLINDA 10 YIL YADA DAHA AZ SÜREDE AMORTİ EDER. . SEN KENDİ DERDİNE YAN SEVGİLİ SÜPER ZEKA. . .

yanıt7
yanıt4
Ahmet:

Elektrik faturasi hersene yukari cikiyor 20 sene sonra 1000 lira oderiz heralde aylik.ayrica isterse 20 sene sursun onu taktirmasada 20 yilda 40bin tl gidecek bir zarari yok sonunda beles elektrik kullanacak

yanıt0
yanıt0
Asalet:

Bunlar kaçak kullanmiyormuydu zaten

1
21
yanıtYanıtla
Ayşe:

Bence devletin böyle yatırımcılara destek olması lazım. Düşünsenize halkın yarısı elektriği güneş enerjisinden sağlıyor. Bence çok güzel. Tebrikler ??

19
1
yanıtYanıtla
FARUK:

Son derece haklı bir yorum ama devlet güneşten enerji alıyor diye güneş vergisi alırsa şaşırmam

yanıt1
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title