Haberler

Yusufeli Barajı'nda Türbinler Test İçin Dönüyor

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 196 metreyi aşarak test üretimine başlandı. Baraj gölünde depolanan su miktarı 1 milyar 700 milyon metreküpe ulaştı.

Türkiye'nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajında türbinler test için dönmeye devam ediyor. Baraj gölünde depolanan su miktarı 1 milyar 700 milyon metre küpe ulaşırken, su seviyesinin yüksekliği ise 196 metre yükseklik seviyesine çıktı.

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 196 metreyi aştı. Baraj gölünde depolanan su miktarı 1 milyar 700 milyon metreküp doluluğuna ulaşırken, elektrik üretimi için bulunan 3 üniteden birisi ıslak test üretimi için döndürülmeye başlandı.

"Kısa sürede içinde elektrik üretimi için önce deneme daha sonra kalıcı üretime geçeceğiz"

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Yusufeli Barajı ve HES Şube Müdürü Sezai Yıldız, "Kısa sürede içinde elektrik üretimi için önce deneme daha sonra kalıcı üretime geçeceğiz" dedi. Yıldız, şuana kadar her şeyin planlanan doğrultuda ilerlediğini belirterek şunları söyledi:

"Günümüz itibariyle Yusufeli Barajında toplam 1 milyar 700 milyon su depolanmış durumda. Buda toplamda 196 metre su yüksekliğine tekabül ediyor. Aynı zamanda santral binası içerinde bütün türbin jeneratörler türbin yatağına inmiş vaziyette. Üçüncü ünitede şuanda test aşamasındayız. Islak testler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte deneme üretimleri ve devamında da kalıcı üretime geçecek şekilde tüm çalışmalar iş programı doğrultusunda devam ediyor. Bunun devamında üretilen enerjinin ulusal hatta bağlanacağı enerji nakil sistemleri ve şalt binası tamamen bitmiş enerjilendirilmiş vaziyette hazır durumda." - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yusufeli Barajı Yusufeli Türkiye Enerji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title