Haberler

Türkiye'deki kredi kartı sayısı 108 milyonu aştı

Güncelleme:

Türkiye'de Haziran ayı itibariyle kredi kartı sayısı 108,3 milyona adede ulaşırken, kredi kartı sayısı iki yılda 28,5 milyon artış gösterdi. Türkiye'deki kredi kartları uç uca eklendiğinde boyu dünyanın en yüksek dağı olan Everest'i geçen bir uzunluğa sahip oluyor.

Türkiye'de kredi kartı kullanımı pandemiden sonra yaygınlaştı. Online alışverişlerin çoğalması, tüketim harcamalarını ertelemeli olarak geri ödeme isteği kredi kartlarına ilgiyi artırdı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerinden elde edilen bilgilere göre; Türkiye'deki kredi kartı sayısı son iki yılda 28,5 milyon artış gösterdi. Haziran 2021'de 79,8 milyon adet olan kredi kartı sayısı, Haziran 2023'te 108,3 milyona yükseldi. İki yıllık yükseliş yüzde 35 oldu.

KREDİ KARTI HARCAMALARINDAKAT ARTIŞ

Kredi kartı sayısındaki artış paralel olarak harcama tutarlarına da yansıdı. Kredi kartıyla harcamalar iki yılda 4 kat arttı. 2021 Haziran'da 128 milyon 617 bin lira olan kredi kartı harcama tutarı, 2023 Haziran ayında 514 milyon 900 bin lira olarak gerçekleşti.

108 BİN FUTBOL SAHASI KADAR

Türkiye'deki kredi kartı verileri incelendiğinde dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıkıyor. Türkiye'deki kredi kartları uzunlukları baz alındığında ilginç kıyaslamalar yapılabiliyor. Örneğin, Haziran ayı itibariyle Türkiye'deki kredi kartları uç uca eklendiğinde 9,7 km olarak ölçülebilir. Bu uzunluk dünyanın en yüksek dağı olan Everest'ten yaklaşık 1 km daha fazlasını ifade ediyor. Kredi kartlarının boyu 108 bin futbol sahasının uzunluğu kadar da ölçülebiliyor.

KART SAYILARI HAZİRAN VERİLERİ

Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 108,3 milyon, banka kartı sayısı 178,7 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 79,8 milyon adet oldu. Toplam kart sayısı ise 366,8 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (1)

SeyYah Saruhanli:

TÜRKİYEDE HALK ZATEN KARTLA YAŞİYOR BORC YAPARAK.

14
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title