Haberler

Türkiye'de böylesi ilk kez oluyor! Vatandaşlar belediyeden ulaşıma ve suya zam yapmasını istedi

Güncelleme:

Tunceli'de vatandaşlar belediyenin toplantısında fiyatların ucuz olduğunu belirtip ulaşım ve suya zam istedi. Halkın bu talebi üzerine, belediye meclisi 4 yıl aradan sonra zam kararını onayladı. Kararı değerlendiren Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Halk dayanışmak için yaptı, biz 'Zam yapın' demedik" dedi.

Tunceli'de vatandaşlar belediyenin toplantısına katılarak ulaşımda 1,25 TL, suda metreküpü 1,75 TL'lik fiyatlara zam yapılmasını istedi. Vatandaşlar, su ve ulaşımın kentte çok ucuz olduğunu dile getirdi.

"FİYATLARA ZAM YAPILMALI"

Toplantıda söz alan bir kişi "Komik bir fiyat, 1 lira 25 kuruş. Çok komik bir fiyat. Buna belediyenin zam yapması gerekiyor. Su konusunda da buna bir şey yapılmalı, güncellenmeli, zam yapılmalı." ifadelerini kullandı.

"TUNCELİ BELEDİYESİ ÇOK UCUZA TAŞIYOR"

Bu sözler şaşkınlıkla karşılanırken toplantıda eline mikrofon alan bir başka kişi ise , "Tunceli Belediyesi çok ucuza taşıyor. Buna yeniden bir zam yapılması gerekir." şeklinde konuştu. Bir başka kişi ise "Gerçekten bir temel ihtiyaçtır. Ama maliyeti düşüktür bana göre. Bak ben açık konuşuyorum; 50 TL'yi geçmiyor." ifadelerini kullandı.

4 YIL SONRA İLK ZAM

HaberTürk'te yer alan habere göre belediye meclisi de halkın bu talebi üzerine 4 yıl aradan sonra su ve ulaşıma zam kararını onayladı. Böylece yeni fiyatlar da yürürlüğe girdi.

MALKOÇOĞLU: HALK DAYANIŞMAK İÇİN YAPTI

Yaşanan gelişmeyle ilgili konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Gene söyleyeyim, ben suyun hiçbir zaman satılmaması gerektiğini düşünen biriyim. Ama böyle bir karar alındı. Çoğunluk karar alınca biz azınlık, yapacak bir şeyimiz yok yani. Halk dayanışmak için yaptı. Yani biz 'Zam yapın' demedik." dedi.

KENTTE ULAŞIM VE SU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Belediye otobüslerindeki öğrenci bileti fiyatı 1 TL'den 2 TL'ye, tam bilet fiyatı ise 1,25 TL'den 2,50 TL'ye yükseltildi. Meskenler için ise su tarifesinde 40 kuruşluk bir artış yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tunceli Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (7)

Reşat:

Lafa gelince komünist dinsiz derler,,,ama din iman dieynden çok çok iyi ve inançlı, inanç vicdan ve akıldan geçer,o yoksa boş

223
61
yanıtYanıtla
Cevap :

Elektriği kaçak kullanıyorlar suyu kaçak kullanmadıkları ne malum.

109
121
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

güzel demişsin de, çözüm o elektriğin parasını diyen ödeyenlerden almak olmasa gerek. yada kaçak elektriğin önünü kesemeyen yönetim ne iş yapıyor. biz araştırma yapmadan, yorum yapan bir milletiz.

yanıt14
yanıt3
Hasan Durmuş:

Ee elektrik ve suyu kaçak kullanirlarsa ...

93
85
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Komunist derler ama Tunceli hariç her yer zam kazık ve yalanla yaşıyor. Keşke tüm başkanlar maoğlu gibi olacak liyakata olsa

58
32
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

Allah akıl fikir versin ne diyim. millet genelde pahalılıktan dert yanar bunlarda ucuzluktan. neyse maçoğlu seçimde van için adaylığını koy onlar iyilikten anlamıyorlar anlaşılan.

16
27
yanıtYanıtla
çınar 18:

halkın o kadar çok talebi var ki yapa yapa zamlı talebi mi yaptınız :) tuncelide yaşayan biri olarak.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title