Haberler

Türk-İş'ten asgari ücretliler ve emekliler için zam talebi: Temmuzu beklemeye gerek yok, açıklanan enflasyonu hemen verin

Güncelleme:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Zam için temmuzu beklemenin bir anlamı olmadığını belirten Atalay, "Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e geldi. Kazancı yokuşuna karanfil bırakan grup, ardından Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bıraktı.

"ANA TEMAMIZ HAYAT PAHALILIĞI VE ÖRGÜTLENME"

Çelenk bıraktıktan sonra açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız 'hayat pahalılığı, örgütlenme'. Bu saatte Türkiye'nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. Türk-İş her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk-İş bunu sürdürmeye devam edecektir" dedi.

"AÇIKLANAN ENFLASYONU ASGARİ ÜCRETLİYE VERSİNLER"

Gazetecilerin asgari ücrete ara zamla alakalı sorduğu soruyu yanıtlayan Atalay, "Asgari ücret için temmuzu beklemenin bir anlamı yok. Aralıkı beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 4'ünde bundan 3 gün sonra enflasyon açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler. Haziranı falan beklemenin bir anlamı yok. Bunu da gündeme getiren AK Parti'nin Grup Başkan Vekili. Gündeme getiren siyasiler verdiği, söylediği sözü yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ergün Atalay Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

mehmet:

1 mayısı işci bayramı yapanlar utansın.

16
6
yanıtYanıtla
A1_2_ _/_/:

işçiyi emekçiyi vatandaşı ezdirmeyecegiz zaten fazla fazla zam yaptık nankörlük etmeyiniz. aldığınız dev zam ile bayram ediniz.

0
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Vatandaş geçim krizinde. Elektrik maliyeti 2.4 lira iken vatandaşa 1.2 den yansıtılıyor . Asıl maliyetiyle ödeme istendiğinde geçim daha da zorlaşacak. Petrol fiyatları artmaya devam ediyor, ona gelen zam birçok ürüne yansıyor. Zam yapılacaksa bunları karşılamalı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title