Haberler

Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte masadaki formül ve dillendirilen rakam

Güncelleme:

Artan enflasyonla birlikte vatandaşın alım gücünün düşmesi asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zam yapılmasını gündeme getirdi. Asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkarken, 750 liraya yakın olan SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dahil edilerek 5 bin liraya çıkarılması da seçenekler arasında bulunuyor.

Art arda gelen zamlar, enflasyonun artması ile birlikte gelen hayat pahalılığı vatandaşın alım gücünün düşmesine neden oldu. Bu durum da temmuz ayında asgari ücrete ek bir zam yapılmasını gündeme getirdi. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, vatandaşın artan enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini belirtti. Bu sözler, asgari ücrete ek zam sinyali olarak yorumlandı.

750 LİRALIK SGK PRİMİ ASGARİ ÜCRETE EKLENEBİLİR

Zam konusu gündemdeki sıcaklığını korurken, masadaki formüllere göre asgari ücretin Temmuz ayında 5 bin TL'yi aşması bekleniyor. Buna göre asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkarken, 750 liraya yakın olan SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dahil edilerek 5 bin liraya çıkarılması da seçenekler arasında yer alıyor.

BEKLENTİLER, ZAM ORANININ YÜZDE 10-20 ARALIĞINDA OLMASI YÖNÜNDE

Öte yandan asgari ücrete yapılacak zam oranında, 4 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon verisi de belirleyici olacak. Beklentiler, zam oranının yüzde 10-20 aralığında olacağı yönünde.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (45)

ÖZGÜR KARDEŞ:

BENCE HADDİNDEN FAZLA ZAM YAPILMAMALI ZİRA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA ZATEN BOLCA ZAM ALDILAR. GEREKSİZ ZAM YAPILARAK KAYNAKLARIMIZ HEBA EDİLMEMELİ. 4250 TL FAZLASIYLA YETERLİ. BU TARZ KAYNAKLAR TOGG HA KEZA KANAL İSTANBUL GİBİ ÖZEL PROJELERDE KULLANILMALI. 4250 TL BİLE ASGARİ İÇİN ÇOK FAZLA.

47
257
yanıtYanıtla
ali can:

sendeki beyni kuşa taksak kuş ters döner valla

yanıt118
yanıt15
ekrem kaya:

bu dediklerinin özel şirketleri daha az kar payı koyarak kendileri yapsınlar. sen bizzat devlete ait olan yatırımlara aktarılmasını talep et. mesela doğalgaz tesisi akkuyu nükleer santrali gibi

yanıt10
yanıt3
mehmet ali bahar :

Adam ironi yapmış yine kimse anlamamış. Bu halka gerçekten 4250 fazla.

yanıt34
yanıt7
SÜMBÜLZADE:

ÖZGÜR KARDEŞ BENİ ÖLDÜRÜN DİYEMEMİŞ DE BÖYLE BİR YORUM YAPMIŞ GİBİ :D

yanıt24
yanıt0
SAMET TEMAS:

Bence güzel bir oran, düz 5.000 TL de iyi bir rakam. Şu enflasyonist ortamda 750 liralık SGK pirmini de devletin üstlenmesi ayrıca güzel olmuş.

17
162
yanıtYanıtla
SMMM:

GÜZEL BİR RAKAM MI ? AÇLIK SINIRININ ALTI NASIL İYİ OLABİLİR İNSANLAR 3000 TL KİRA ÖDÜYOR MANTIKLI OLALIM LÜTFEN.

yanıt96
yanıt9
SÜMBÜLZADE:

ASGARİ ÜCRETİ BİLMEM DE TÜRKİYE DE YAŞAYIP EV SAHİBİMİN SURİYELİ OLMASI BENİ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR.

127
17
yanıtYanıtla
Serdar Sekman:

Seçim yaklaşıyor yalançı Bahara Hazır olun sonra yağmur gibi herşeye zam ne yaparlarsa yapsınlar bir daha oy vermem bu iktidara.

121
18
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

bu hükümetle bu halkla dünyaya meydan okuyacağız dünyanın en iyi on ekonomisi arasına gireceğiz hamdolsun

15
120
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title