Haberler

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri 6-7 Şubat'ta yapılacak

Güncelleme:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödeme tarihleri belli oldu. SSK emeklilerine 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerine 7 Şubat'ta fark ödemeleri gerçekleştirilecek.

Bakan Vedat Işıkhan, "SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat'ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme tarihlerini açıkladı. Işıkhan sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"AYLIK FARK TUTARLARINI ÖDEMEYE BAŞLIYORUZ"

"Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek."

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri 6-7 Şubat'ta yapılacak

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN ZAM KULİSİ

Öte yandan; özellikle maaşlarına yapılan son düzenlemelerden memnuniyetsiz olan emekli vatandaşlar seyyanen zam taleplerini sosyal medya platformları ve emekli dernekleri üzerinden dile getiriyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kala kulislerde konuşulan bilgiler; emeklilere 7 bin TL civarında seyyanen bir zam yapılacağı yönünde.

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Bağ Kur Ssk Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

Cengvan:

Mecliste onaylanan yasa iki haftadır sarayda neden imzalanmıyor çünkü emekli gereksiz bunlara göre

300
46
yanıtYanıtla
Ahmet Melih ALEMDAR:

Gerçekten tebrik ederim güzel yorum. Emekliyi öyle kötü bir duruma düşürdüler ki öyle bir değersiz hale getirdiler ki artık şaşırmıyorum hicbir şeye. Ankara ve Istanbul Akp adayları emekliye 2500 ve 5000 TL aylık para vereceklermiş. Gerisini sen düşün

yanıt182
yanıt25
Vscorpion:

Çünkü para yok ;)

yanıt108
yanıt27
çiğdem şentürk:

1.sınıf yandaşlara var.Zenginlerin keseyi zaten doldurdu.Giderken ne götürecekler geriye kalanlara yarayacakmı ilahi adalet diye bir şey var.Şimdi bizlere güzel bir sabır düser Allah var gam yok.

yanıt117
yanıt11
Vscorpion:

Ahmet Melih ALEMDAR: Halktan o kadar koptular ki 2.500tl nin aylık olarak çok işe yarayabileceğini ZANnediyorlar. Dün peynir ve terayağ grubuna yine zam gelmiş artık 3 harfli market grubunda bile sık tüketilen ürünler pahalı, terayağ 280tl un ucuz peynir ( böreklik tabir ettiğimiz lezzetli olan değil ) 150tl zeytin 140tl ..... Maaş 10.000 tl fikslemeye çalışıyorlar hadi geçinsin bakalım çalışAmayan emekli ?

yanıt79
yanıt5
no NAME:

dört gözle beklıyorduk bu mujdeyı şimdi 2500 tl fark ile elektrıgımıız suyumuzu pazar harcamamızı yapacaz bırde aaılecek kebba salonunda gıdecegız kalan paraylada birikim yaparız saol reis hakkın ödenmez

236
46
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

emeklilere korka korka, koklata koklata, elleri titreyerek taksitle para veriyorlar Yeni cami önünde mendil açan dilencilere döndük

yanıt191
yanıt15
Cengvan:

İki haftadır bi imza için bekliyor gariban emekli.emekli yılında sefaleti yaşıyor.

207
17
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Mesele zam değil. Paranın değeri ni koruyamadiktan sonra verilecek olan farkın bir anlamı kalmıyor. Enflasyona sebep olan nedenlerden kurtulmak lazım.

113
8
yanıtYanıtla
Merdan:

9690 gün prim, yaş 60 kökmaaş 9979 , zam farkı 21 TL yatırsan ne olur yatırmasan ne olur.

104
14
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title