Haberler

Son Dakika! İkinci el araç fiyatları, aynı aracın sıfır fiyatını geçemeyecek

Güncelleme:

Son dakika! Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların satış fiyatlarındaki aşırı yükselişin önlenmesi için yönetmelikte değişikliğe gitti. Buna göre internet üzerinden satış yapılan sitelerde ikinci el araçların fiyatları, 1 Ocak 2024'e kadar aynı aracın sıfır fiyatının altında olmak zorunda olacak. Yönetmeliğe aykırı ilanlara 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 1 Ocak 2024 tarihine kadar, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması ve satılması yasaklandı. Bu kuralı çiğneyenlere 300 bin liraya kadar para cezası verilecek.

TİCARET BAKANLIĞI'NA BİLDİRMEK ZORUNDALAR

Yapılan değişiklik ile ikinci el motorlu kara taşıtı satışına yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler, bu karara aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve aykırı ilanlar ile ilan sahiplerine ilişkin tüm bilgileri Ticaret Bakanlığı'na iletmekle yükümlü olacak. Uyarma yükümlülüğü, ilan verene taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisini ve girişi yapılmak istenen ilan fiyatının bu yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisini içerecek.

15 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve/veya donanım eklenmesi halinde, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve/veya oranı belirlemeye yetkili olacak. Yönetmelik 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (37)

SMMM:

Atı alan Üsküdar'ı geçti.Her türlü örtülü olarak yine yaparlar.Cumhuriyet tarihinin en kötü siyasi yönetimiyle karşı karşıyayız.

54
12
yanıtYanıtla
İDO BEY:

İkince el uçmuş hurdaya versen 5 bin etmeyecek arabaya 200 bin istiyor adamlar çürümüş araba geç bile kalındı

54
2
yanıtYanıtla
sevil avci:

Amanda Amanda aman

27
6
yanıtYanıtla
mustafa elibol:

ee sıfırı için ne yapıyorsunuz adamlar elden fark istiyor diğer türlü araç yok diyor piyasada bu şekilde çalışma yapan bayi dolu.

33
0
yanıtYanıtla
Ali Hamza:

Düzenlemeye bak. Abi ben sıfır araba aldım 2020 yılında araba fiyatı 229 bindi, bayi benden 20 bin lira fazla hava parası aldı. Adam elden verir üstünü vermeyene de satmaz nerden bileceksin.

24
1
yanıtYanıtla
Kemal Çağatay Sözmen:

yersen :) lastik alana araba bedava muhabbeti döner millet yine bildiğini yapar :) geçtin borun pazarıı sür arabayı niğdeye :))

23
1
yanıtYanıtla
Ufuk Gürkan Yılmaz:

1 milyonluk arabaya 999 bin lira yazıp geçerler. Gene hiçbir işe yaramayacak çözümler.

23
1
yanıtYanıtla
Volkan Çağdaş:

İyi ama sıfır araç yok piyasada. Şimdi herhangi bir sıfır aracın fiyatı 1 milyon ama yok. 2. eli var talep çok. Kısıtlayamazsın serbest piyasa bu. O zaman tarlada domates fiyatı 2 TL manavda 40 TL bunuda yasakla. Kâr %100 ü geçmeyecek diye.

16
7
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

2 YILDIR BÖYLE, ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ :)))

21
0
yanıtYanıtla
Tolga Akay:

Cezayı da musteriye yikacaklar 300 bin zam gelecek ilanlara afferin yine kasa kazandı bravo

14
3
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title