Haberler

Son Dakika! Çalışma Bakanlığı, 2023 asgari ücretini belirlemek için araştırma başlatıyor

Güncelleme:

Son dakika! Asgari ücret tartışmalarının gündemde olduğu sırada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan önemli bir adım geldi. Bakanlık, 2023 asgari ücretini belirlemek adına küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri kapsayan bir araştırma kararı aldı. Araştırmanın sonuçları, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında vatandaşlarla paylaşılacak.

Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların gözü kulağı da 2023 asgari ücretinin ne kadar olacağına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada asgari ücret tespiti için komisyon toplantısını işaret ederken, bugün yeni bir gelişme yaşandı.

KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİ TESPİT EDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlatıyor. 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek.

Son Dakika! Çalışma Bakanlığı, 2023 asgari ücretini belirlemek için araştırma başlatıyor

KOMİSYON TOPLANTISINDA PAYLAŞILACAK

2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde derlenen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

2022'DE AKADEMİK KADRO ARAŞTIRMA YAPMIŞTI

Bakanlık, 2022 yılında da asgari ücreti belirleme çalışmaları sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği asgari ücret araştırması yapmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Çalışma Bakanlığı Asgari Ücret Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (18)

ÖZGÜR KARDEŞ:

ZAMMI YAPARSA REİS YAPAR, KİMSEYİ ÜZMEYECEK BİR ZAM YAPACAKTIR GÖNÜLLER RAHAT OLSUN. ŞİMDİDEN ALLAH C.C. REİSTEN RAZI OLSUN. AZ BİR MİKTAR NANKÖR TÜREYECEKTİR AMA KAHALE ALINMAYA DEĞMEZLER AMAÇLARI HER FIRSATTA YÖNETİMİ KÖTÜLEMEK ÇÜNKÜ.

22
78
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Tükettiğimiz ürünlere her gün günlük olarak gelen zamdan bahsediyorsun değil mi:)

yanıt24
yanıt0
corci:

yeminle şu kafada olmayı o kadar isterdim ki.. gerçek mutluluğun tanımı bu olmalı

yanıt5
yanıt1
VATANDAŞ:

Haklısın zam olursa ilgili bakan açıklarken az da olsa halka iyi ne varsa Reis açıklıyor. İyiyken reis kötüyken bakan. ;)

yanıt2
yanıt1
corci:

insani bir yaşam için en az 15 bin tl olmalı.

90
6
yanıtYanıtla
pentakill lol:

ben daha fazla olması gerektiği kanaatindeyim. her aile her çocuk tatil yapabilmeli sosyal yaşantısı olmalıdır.

yanıt38
yanıt1
Oktay Kerse:

15 bin tl olursa domates 65, salatalık 70 TL olur yine faydasını görmeyiz. O yüzden asgari ücrete zam yapmak yerine geri kalan herşeye indirim yapsınlar. Bu ülkede maaşa gelen 10 kuruşa karşılık giderlere 1 TL zam yapılıyor.

yanıt47
yanıt3
elif karakaş:

Kamuoyu zamları durdurun kul hakkı var ülkede sömürü var diyor anket yapmanıza gerek yok görünen köy kılavuz istemez..!

73
0
yanıtYanıtla
huseyin colak:

siz en az 15000 tl olsun diyorsunuzda hala bu ülkede 3500 tl aylıkla yaşamaya çalışan emekli var, ömrü çalışmakla geçmiş emekli olunca öl denircesine davranılan insanlar var

42
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Neyi araştıracaksınız kardeşim.... Gündemden düşmeyen bu tür haberler sadece toplumun gazını almak , oyalamak için.. İcraat görelim icraat. Ücretleri artırman neye yarar her gün gelen zamları durdurmak için ne yapıyorsunuz onu söyleyin

34
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title