Haberler

Sezonun ilk palamutları 30 liradan tezgahlarda yerini aldı

Güncelleme:

Küçük ölçekli balıkçılar için av yasağı kalktı, sabahın ilk saatlerinde denize açılan balıkçılar karaya bereketle döndü. Önceki sezonda görünmediğinden özlenen palamut tezgahta 30 TL'den yerini aldı.

1 Eylül'de başlayacak olan balık av sezonu öncesi büyük balıkçı teknelerinin sezon öncesi hazırlıkları sürüyor. 15 Ağustos itibarıyla küçük ölçekli balıkçıların geleneksel yöntemlerle av yapmalarına müsaade veriliyor. Yasağın kalkmasıyla sabahın ilk ışıklarında denize açılan Sinoplu balıkçılar sezonun ilk palamutlarıyla karaya döndü. Tezgahlarda hasretle beklenen ilk palamutlar 400-450 gram aralığında tanesi 30 TL'den satılıyor.

"PALAMUT BU SENE BOL OLUR"

Sinoplu balıkçı Hakan Erol, palamut sezonuna başlandığını belirterek, "Bu sene bol olur, insanlar yer. Ama hamsiden pek umudum yok bu sene, biraz zayıf olur. Palamut bolluğu olduğu zaman hamsi az oluyor. 30 TL şuan fiyatı ama daha da aşağıya düşer, denize bolca var" diye konuştu.

Sezonun ilk palamutları 30 liradan tezgahlarda yerini aldı

"PALAMUT HARİÇ İSTAVRİT, LÜFER GELİYOR"

Balıkçı Mert Kanal yeni sezonun balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Kanal, "Şu zorlu ekonomik şartlarda balığın bol olması vatandaşımızın faydasınadır. Ne kadar bol olursa o kadar ucuz yiyecektir vatandaşımız. Şu an 400-450 gram civarında geliyor balıklar, tanesi 30 TL. Onun haricinde diğer balıklarımızda da hareketlilik var, diğerleri de başladı sayılır. Palamut hariç istavrit, lüfer geliyor, biraz oltalardan mezgit geliyor. 10-15 gün sonra iyice başlayacak" şeklinde konuştu.

Sezonun ilk palamutları 30 liradan tezgahlarda yerini aldı

25 SANTİMİN ALTINDA PALAMUT AVLAMAK YASAK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 15-31 Ağustos tarihlerinde denizlerde küçük ölçekli balıkçıların geleneksel yöntem olan olta ve çapari ile palamut avcılığı yapmalarına izin veriliyor. Ancak mevzuata göre boy uzunluğu 25 santimin altında palamutların avcılığı yasaklı bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (1)

Çınar Saraç:

Palamuta bak hamsi kadar nerdeyse , tanesi 30 TL , iki tane ile ancak normal bir insan doyar , dört kişilik aile 8 tane alsa 240 TL bunun salatası kolası vs 280 TL :) çok ucuz yaaaa iki sene önce 100 tl tutmazdı hepsi

14
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title