Haberler

Seçim öncesi asgari ücrete zam gelebilir! İşte kulislerde konuşulan rakam

Güncelleme:

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Seçim öncesi ara zam yapılması gündeme gelen asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam katıldığı canlı yayında, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından "Asgari ücrette de ara zam olur mu?" sorusu gündeme geldi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAYIS AYINI İŞARET ETMİŞTİ"

Konunun işlendiği yayında CNN Türk moderatörü Meltem Bozbeyoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten'e, "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusunu sordu. Ökten ise yanıtında, "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." dedi.

ARA ZAM SİNYALİ AYLAR ÖNCE VERİLMİŞTİ

Aralık ayında asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyalini vermişti. Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI

Öte yandan, dün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu.

10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Kulislerde gelen son haberlere göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin liranın üzerine çıkabilir.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zam Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (68)

Ahmet Say:

Bu ülkede çalışıpta aç kalan varmı yok eskide ekmek bulamazdı millet kuyruklara girerdi şimdi herşeyden bol bol var lastik ayakkabıyla okula gittiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz

771
1194
yanıtYanıtla
cem ak:

ALLAH SANA VİCDAN VERSİN SADECE

yanıt3
yanıt0
Temel Temel:

et süt kurumu mağazalarının önüne git 1kg kıyma için sabah ezanında yüzlerce metre kuyruğu her gün izle. burada ahkam kesmeye gerek yok

yanıt5
yanıt0
Ic Minnak:

Köleler de tarih boyunca açlıktan ölmemiş.

yanıt2
yanıt0
Serkan Çetinkaya Çetinkaya:

Şaka mısın lan sen

yanıt3
yanıt0
VATANDAŞ:

O zamanın teknoşojisinde lastik ayakkabı olması şimdinin teknolojisine şartlarıyla bağdaşmıyor. O zaman çevirmeli ahizeli telefon vardı şimdi dokunmatik var. O günleride mi unutmayalım.

yanıt7
yanıt0
erkan tortumcu:

ne güzel günlerdi akabenin geleceğini bilmiyorduk hep ilerisi için iyi hayallerimiz vardı

yanıt10
yanıt3
slim shady:

Ekonomiden anlarmış gibi yaptığı yoruma bak! kaç evin var acaba bu kadar rahat yorum yaptığına göre aylık kazancın asgari ücrete yapılan zamla beraber artıyor! Şuan asgari ücrete zam demek iyice fakirleşeceğiz(sen dahil değilsin) demek!

yanıt27
yanıt5
gökhan tan:

Ahmet say sen nerede yaşıyorsun.Trolmüsün? Şakamısın?Bizim gibi dünyada mı yoksa uzaydamı yaşıyorsun?. Tarım ülkesi sayenizde Tanzim satış kuyruğu gördü ucuza 2 sebze alabilmek için, yağ kuruğu gördü, benzin mazot kuruğu gördü.. Devam edimmi saymaya.

yanıt25
yanıt5
gökhan tan:

Bu Ahmet Say provakatör, aklımızda daga geçip, bizleri öfkelendiriyor. ama olsun seçim yakında.

yanıt29
yanıt11
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title