Haberler

Santek'14 Fuarı'na Yoğun İlgi

KSO Başkanı Zeytinoğlu: "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 200'e yakın parçayı yerlileştirme arzusunu, bu fuarda sanayicimizin önüne koydu"

Kocaeli'nde ikincisi bu yıl düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nın (SANTEK'14) ikinci gününde, firmalar arasında bin 500'ün üzerinde ikili görüşmenin yağıldığı bidlirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından düzenlenen fuara katılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, açtığı 7 stantta savunma sanayiine yönelik ürünlerini sergiliyor.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stant sayısında geçen seneye göre önemli artış olduğunu belirterek, geçen sene ilk defa düzenlenen fuarda 167 olan stant sayısının, bu yıl 220'ye çıktığını söyledi.

Firmaların yoğun şekilde ikili görüşme yapmaya devam ettiğini dile getiren Zeytinoğlu, "Fuarda bin 500 ikili görüşme yapılmasını hedefliyorduk, bugün itibarıyla o hedefi de geçtik. Muhtemelen 2 bin iş görüşmesi yapılmış olacak. Bu da fuarımızın hedeflerine ulaştığını gösteriyor" dedi.

Zeytinoğlu, ikincisini düzenledikleri fuarda geçen yıla göre her yönüyle gelişme yaşandığını vurgulayarak, "Geçen sene 11 bin kişi 3 günde ziyaret etmişti. Biz 1,5 gün itibarıyla 6 bin 730 kişiyi geçmişiz. Geçen sene 16 ülke katılmıştı, bu sene 21 ülke katılıyor. Yabancı kuruluş sayısı 60'dan 120'ye çıktı. Bu firmaların 250 kişiyle temsil edildi" diye konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının standı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının açtığı stantların, fuara olağanüstü bir katkı sağladığına dikkati çeken Zeytinoğlu, savunma sanayiinde katma değeri yüksek birçok ürünün ithal edildiğini kaydetti.

Zeytinoğlu, şöyle devam etti:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 200'e yakın parçayı yerlileştirme arzusunu bu fuarda sanayicimizin önüne koydu. İnşallah bunlardan bir kısmını yaparız ve otomotiv ağırlıklı olan sanayimizin savunma sanayiine kaymasına da bir katkı sağlamış oluruz. Bizim amacımız, yapılabilecek ürünlerin yapılıp, paranın ülkemizde kalmasını sağlamaktır" ifadesini kullandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda 7 stantta ziyaretçileri ağırlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye'de üretilmediği için ithal edilerek temin edilen 200 parça savunma sanayii ürününün, yerli üretilmesi amacıyla firmalarla ikili görüşmeler yapıyor.

Fuar, pazar gününe kadar açık kalacak. - Kocaeli

Kaynak: AA / Ekonomi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ayhan Zeytinoğlu Marmara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title