Haberler

Sağlık Bakanlığı'na atanacak 8 bin bin işçi, mülakat olmadan kura ile alınacak

Güncelleme:

27 bin personel alımı gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı'na kısa bir süre içerisinde 8 bin işçi daha alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İŞ-KUR başvuruları arasından yapılacak personel alımında mülakat olmayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere farklı branşlarda 8 bin sürekli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Bakan Koca, alımlarla ilgili detayları paylaştı.

KURA ÇEKİLİŞİ CANLI YAYINLANACAK

Kabine toplantısının ardından işçi alımına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

"ATAMA SÜREÇLERİ EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

Bakan Koca 27 bin personelin alım süreci ile ilgili detayları da paylaştı: "ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler."

"SÖZLEŞMELİ KADRO SAYISINDA 9 BİN ARTIŞ OLDU"

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını söyleyen Koca,"Son çıkan yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

Luckyboom:

Bunların çektiği kuraya da güvenilmiyor ki.

328
37
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kadrolumu sözleşmelimi işçi alınacak haberlerde onu söylemiyorlar sözleşmeli işçi aynı işi yapan kadrolu işçiyle aynı maaşa haklara iş garantisine sahip değil

yanıt52
yanıt12
YORUM İKİBİNYİRMİDÖRT:

Daimi işçi olarak işe alınacaklar. Emekliliğe kadar çalışılacak gerekli atama şartları sağlanırsa.

yanıt19
yanıt0
birgörüş:

devlet daireleri hala chp kadrolarının elinde.

yanıt10
yanıt49
Doğrucu:

Nezaman hakkı ile insanları seçtinizki buda öyle olsun, yaw hee her kesin öyledir

119
16
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Zerre kadar inanmiyorum girduklerim duyduklarin ilerde olacaklarinin devamidir.

93
16
yanıtYanıtla
Yusuf Odemis:

Zaten mülakatsız alıyorlardı.. Torpille

99
8
yanıtYanıtla
süleyman petekkaya :

Bu işçi kadrosundakiler çok yüksek maaş alıyorlar bunları kesinlikle kpss ile ve üniversite mezunlarını almaları lazım ayda 50 bin lira alıyorlar bu işlere girmek isteyen bir sürü üniversite mezunu var

65
29
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Ben mülakat tek milli eğitim de mi var acaba

68
7
yanıtYanıtla
TEKİN ULU:

anayasını 48 . maddesi 657.. derki 18 yaşını tamamlamış olmak....ve herkes kamu hizmetine girme hakkına sahiptir.....NİYE YAZDIM....NE HİKMETSE ÖNÜNE GELEN YAŞ SINIRI KOYUYOR ...EMEKLİLİK 65 ...İKEN NE BU ADALETSİZLİK.....ŞİMDİ 35 İ GEÇMİŞ BİRİ NASIL ÖZELDE 65 E KADAR ÇALIŞIP EMEKLİ OLABİLİRKİ...ELİN ADAMI 40 DEYİNCE KAPIYA KOYUYOR...ANAYASAL HAKKIMIZ ......YAAAŞŞŞŞŞ SINIRIIII OLMAMAMAMAMALIIIIIII ...HERKESE EŞİTLİK....

63
4
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title