Haberler

Paralar yarın yatmaya başlıyor! Emekliler maaş ve ek ödemelerini zamlı alacak

Güncelleme:

Aralık aynıda belirlenen enflasyon rakamları ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Memur emeklileri yüzde 7,36 oranında zam alırken işçi ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 8,36 oranında alacak. Zamlı maaşlar yarından itibaren yatmaya başlayacak. Emeklilere maaş zammının yanında ek ödeme zammı da verilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 8,36, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 7,36 zam geldi. Emekliler aldıkları maaş zammının üzerine bir de ek ödeme zammı aldı. Emekli maaşı 1.554 liranın altındakilere yüzde 5, üstündekilere ise yüzde 4 ek ödeme yapılacak.

EMEKLİLER EK ÖDEMENİN ARTIRILMASINI İSTİYOR

Vergi iadesinin yerine gelen ek ödemede emekliler yeni artış beklentisi de taşıyor. Emekliler, maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

TALEP HAYATA GEÇERSE EK ÖDEME TUTARI İKİYE KATLANACAK

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 8 ya da 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (52)

HASAN:

Eyt sorunu da çözülmeli, Eyt yoksa oy da yok.

139
2
yanıtYanıtla
abuzittin:

Ne oldu? Mansur Yavaş eyt sorununuzu çözmedi mi?

yanıt2
yanıt13
EMEKLİ MURTAZA:

ÇOK OLDU YA. . . NE YAPACAĞIZ BİZ BU KADAR PARAYI?HARCAYAMAYIZ.

76
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ZATEN SEN HARCAMAYACAKSIN. TORUNLARA VER. ÇÜNKÜ ANCAK BU KADAR PARAYA ÇOCUKLAR SEVİNİR.

yanıt41
yanıt3
Emekli murtaza:

Sana öyle bir cevab veririmki utanırsın ele güne rezil olursun

yanıt0
yanıt6
ohh:

bu emekliler habire zam alıyor anlamadım giti gardaş. oturduğu yerden hergun zam her gün zam yazık günah bu miletede verin biraz

9
70
yanıtYanıtla
Cins:

Çalışmışlar hak etmişler sende emekli ol.sende al sinek gibi cizildama

yanıt43
yanıt4
bilirkişi:

ALLAH SENİ DE EMEKLİ ETSİNDE PER PERİŞAN OL İNŞ. KİM HAK ETTİĞİNİ ALMIŞTA SANKİ 10 BİN ALIYORLARMIŞ GİBİ SİTEM EDİYORSUN. GİT BAKANLARIN MAAŞINA SİTEM ET.

yanıt24
yanıt3
sorhan:

ek ödeme 200 tl yüzde 10 zam olsa 20 tl fark yapar bu zammı

50
2
yanıtYanıtla
Angara 06:

nasıl maaş alıyorsun 200 tl 5000 maaş ek ödeme 5200 yapar

yanıt0
yanıt2
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title