Haberler

Merkez Bankası rezervleri son 1 ayda 9,3 milyar dolar azaldı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 3 Mart haftasında bir önceki haftaya göre 811 milyon dolar azalarak 120 milyar 359 milyon dolara geriledi. Böylece rezervler son 1 ayda 9,3 milyar dolar azalmış oldu.

Merkez Bankası (TCMB) brüt rezervindeki düşüş geçen hafta da devam etti. Brüt rezerv geçen hafta 811 milyon dolar düşüşle 120,4 milyar dolara geriledi. Böylece TCMB'nin brüt rezervi 3 Şubat-3 Mart döneminde toplamda 9,3 milyar dolar azaldı.

BRÜT REZERVLER DE DÜŞÜŞ

25 Şubat-3 Mart haftasında TCMB'nin brüt döviz rezervi 1,7 milyar dolarlık düşüşle 70,3 milyar dolara geriledi. Bankanın brüt altın rezervi ise 888 milyon dolarlık düşüşle 50,1 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin net rezervi geçen hafta 0,5 milyar dolarlık artışla 20,7 milyar dolara yükselirken, swap hariç net rezerv -43,8 milyar dolar oldu.

NET REZERVLERDE TOPARLANMA

TCMB'nin net rezervlerinde ise bir önceki haftaya göre toparlanma oldu. TCMB'nin net rezervi 3 Mart haftasında 20,7 milyar dolara çıktı. Bir önceki hafta net rezervler 20,2 milyar dolardı.

SWAP HARİÇ NET REZERVLER

Swap hariç net rezervlerde yatay bir seyir izlendi. TCMB'nin swap hariç net rezervleri eksi 44 milyar dolardan eksi 43,8 milyar dolara yükseldi. TCMB taraflı swap stokunda bir süredir gerileme izleniyor. TCMB verilerine göre 3 Ocak itibariyle swap stoku 40,9 milyar dolara geriledi. Ocak ayında swap stokunda 48 milyar dolar seviyesi izlenmişti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Merkez Bankası Finans Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (8)

Serkan kılıç :

Normal degilmi deprem yaşadık bütçede hesapta olmayan harcama oldu son derece normal yeterki bu şehirler ihya olsun insanlar evlerine kavuşsun parada kaybederiz ama umudumuzu asla

116
183
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Paraya tapan bir kitle var onlar için insanlık merhamet diye birşey yok varsa yoksa cebim param

yanıt1
yanıt0
Reis şeker:

Deprem bölgesi için bin lira bile göndermekten aciz insanların devleti eleştirmr hakkı yok

56
79
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Vatandaşın yarısı şimdi şaşıracak "Aaa 44 milyar dolar borç mu varmış?" diye. Seçim yaklaştıkça algınız bozulmasın diye daha ne söylenemeyen şeyler söylenecek.

51
31
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Partilerin hazine parası hazinede kalsın o zman bibdunya yardım toplandı ee sonuç

63
4
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Toplanan yardım 6 7 milyar dolar gereken para 50 60 milyar dolar yani 10 da biri pek işe yaramayacak kadar az daha çok lazım

yanıt0
yanıt1
er ak:

eksi 43 milyar dolar rezerv ne demek . bu paralari kim yedi

1
0
yanıtYanıtla
Cem:

Hayret bazı ekonomist ve siyasiler yıllardır bas bas bağırıyordu merkez bankası eksi rezervde diye, hükümet yalanlıyor du şimdi nasıl olduysa yazmışlar. Tarihi cari açığı da hesaba katarsak seçimi kim kazanırsa kazansın herkes yoksulluğu derinden hissedecek.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title