Haberler

Memur ve emekliye enflasyon farkı göründü! İşte ocakta maaşlara yapılacak zam oranı

Güncelleme:

Memur ve memur emeklisi ocak ayında alacağı zammı merakla bekliyor. Yıl içerisinde 6 aylık dönemler içerisinde zam alan memur ve emeklilerin maaş zammında enflasyon kritik öneme sahip. Açıklanan son 4 aylık verilere göre memur ve emekli zam oranı 6,72 oldu. Ancak Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa fark 6.17 olacak. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin ocak zammı yüzde 11.17'ye çıkacak.

Memur ve emekli maaşı zam oranları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kasım ayının büyük bölümünün geride kalması ve aralık ayına yaklaşılması ile milyonlarca memur ve SSK Bağ-kur emeklileri yeni yılda maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak ediyor. Yıl içerisinde 6 aylık süreçler içerisinde zam alan memur ve memur emeklilerinin yanı sıra SSK Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları enflasyon verilerine göre belirleniyor. 4 aylık enflasyon verisine göre yeni yılda emekliye yapılacak olan zam oranı 6,72 olarak biliniyor.

EMEKLİ MEMUR MAAŞI ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

2022 Emekli ve memur maaşı zam oranları kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Kasım ay enflasyon verisi 3 Aralık tarihinde aralık ayı enflasyon verisi ise 3 Ocak 2022 tarihinde açıklandıktan sonra alınacak olan net zam oranı belli olacak.

MEMUR ZAM FARKI ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Açıklanan 4 aylık yüzde 6.72'lik enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı almaları da kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklileri ağustosta yapılan toplu sözleşme gereğince ocak ayında yüzde 5 zam alacaklar. Buna enflasyon farkı da eklenecek. Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa bu kez fark 6.17 olacak. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.17'ye çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Güray Dilli :

Enflasyonu yükselten geçici sığınmacılardır . Bir an önce geldikleri yere gönderilmeliler. Bizim tükettiğimiz ihtiyaç maddelerini tüketen milyonlarca sığınmacı var. Tüketim maddesi kalmayınca yapılan ithalatla paramız döviz olarak dışarı gidiyor. Onlar için sigorta primi ve gelir vergisi ödenmiyor ve işçim işsiz kalıyor . Dışarıdan para getirmemiz lazım. Vatandaşa da enflasyonun üzerinde zam yapılması lazım.

58
117
yanıtYanıtla
Emrah FİLİZ:

Devletimiz Sağolsun var olsun Ben para istemiyorum

22
115
yanıtYanıtla
bekir yapici:

DEVLETIMIZ SAG OLSUN AMA HÜKÜMETLER POLITIKACILAR YÖNETENLER DEVLET DEGILDIR DEVLET TÜRKIYE CUMHURIYETIDIR HÜKÜMETLER GELIR GIDER AMA DEVLET KALICIDIR:

yanıt38
yanıt2
Samet Aslan:

Bize verilenin 10 katını zaten vergilerlerle ve zamlarlar geri alıyorlar....Bizi bu hale düşürenleri Allaha havale ediyorum...

128
5
yanıtYanıtla
suna genç:

1- Devlet bütün yatırımları pandemiye, depremlere sellere rağmen kesintisiz sürdürüyor. Sadece bir gerçek var o da dolar artışı bunun nedeni de kesinlikle ekonomimiz değildir bize koz kullanılan bir silahtır. Devlet döviz hesaplarını yasaklamaı ve ithalat yapan şirketler dışında dolar transferini yasaklamalı. Bir de Türkiye'de ikamet eden ama yurt dışında dolar hesapları olanları ya getirin ya vatandaşlıktan atarım demeli.

28
89
yanıtYanıtla
ismail bey :

Enflasyon rakamlarını hesap edenler acaba neleri yazıyor listeye. Bir zamanlar pinpon topu, musluk contası felan üzerinden enflasyon belirleniyordu. Onada razıyız, çünkü onlar bile 1 senede yüzde yüz zamlandı. Tüik son bir yılda fiyatı yüzde 30 nin altında zamlanan birşeyi göstersin ben yeni yılda zam da, farkta istemiyorum.

1
92
yanıtYanıtla
sami aydın:

bu ülkede memur mu emekli oluyor ulan zaten her haltı memura yapıyorsunuz birde emekli maaşını ayrı hesaplayın işçi emeklisi ne yapacak memur yıllarca maaş yatacakmı ne zaman yatacak derdi olmadı rahat yaşadı ya özel sektörde çalışıp emekli olan ne etsin reva mı bu şimdi her zorluğu normal vatandaştan iste ama maaşa gelince memura ver kusura bakmayın bu ülkede sadece memur emeklisi yok özel sektöre de zam istiyoruz madem herkes eşit gösterin eşitliği cambazlığın anlamı yok

24
56
yanıtYanıtla
Ali OKTAY:

Artık şuna zam demekten vazgeçip enflasyon farkı demeye ne zaman başlayacaksınız

yanıt32
yanıt1
sami aydın:

enflasyon farkı bir tek size mi çalışıyor hayırdır sen bu ülkenin vatandaşısın da özel sektör uzaydan mı geldi zaten devlet kademesinde geçim derdiniz olmadı maaş ne zaman yatar yada yatar mı derdiniz olmadı bu devlet sizin mi sadece neyin enflasyonu geç bu cambazlığı

yanıt0
yanıt0
emre akan:

LAN GÖZÜNÜZ DOYSUN MEMURLAR ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANDAN HEM FAZLA MAAŞ ALIYOR HEM DE AZ ÇALIŞIYOR ÖZEL SEKTÖRE YÜZDE 40 YAPIP MEMURA YÜZDE 10 20 YAPIP ARADAKİ MAKASI EŞİTLEMESİ ADALET

7
66
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title