Haberler

Görevden alınan TÜİK Başkanı Dinçer'in 11 aylık görev süresinin en tartışmalı vukuatı! Muhalefet liderini kapıda bıraktı

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in görevi sonlandırıldı. Enflasyon verilerini düşük açıkladığı iddiasıyla tepkilerin odağındaki Dinçer, hatırlanacağı üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu TÜİK binasına almamış ve bu hareketiyle adından söz ettirmişti.

Enflasyon rakamları nedeniyle bir süredir tartışmaların odağına yer alan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Erdal Dinçer görevden alındı, yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı.

2 Mart 2021 tarihinde TÜİK Başkanlığına atanan Dinçer, görevde bulunduğu süre boyunca enflasyon verilerini düşük gösterdiği iddiasıyla tepkilerin odağında yer almıştı. Dinçer'in manşetleri süslediği ve günlerce konuşulduğu tek icraatı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TÜİK binasına almaması olmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU TÜİK BİNASINA ALMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda TÜİK'e giderek görüşme yapmak istemiş ancak kendisine randevu verilmemişti. Bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, attığı twet'te "Yarın saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun." ifadelerini kullanmıştı. Verdiği saatte TÜİK'e giden CHP lideri, beraberindeki heyetle birlikte binaya alınmamıştı. Kılıçdaroğlu da kapı önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

"KURUM SİYASETTEN UZAK KALMALI" DEMİŞTİ

Yaşanan olay büyük tartışma yaratırken Sait Erdal Dinçer, günler sonra "Kurumu siyasi tartışmaların bir parçası haline getirmek istemedim. Bu kurum siyasetten uzak, tartışmalardan uzak kalıp, ülkenin en kritik verilerini üretmeli. Görüşmeme nedenimiz budur" açıklamasını yapmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (5)

diyar-ı bekir:

vukuatı işleyen bumu yoksa sözde muhalefet lideri kemal amcanızmı

3
13
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Seninde fişini çektiler gurban:)))))))))))))

10
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

şimdi kendi kapı dışında kaldı. kendi deyimleriyle ohhh ohhh iyi oldu sana ohhh ohhh iyi oldu sana

10
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bunun neresi vukuat randevüsüz mekan basar gibi giderse almazlar tabi o zaman canı sıkılan enflasyonu beğenmeyen tüik bassın hatırlanacağı üzre Milli eğitim de almamış kapıda kalmıştı zaten kılıçdaroğlunun ki reklam yapmak tı onuda yaptı

3
5
yanıtYanıtla
Ergün Doğan:

Yönetimler yap boz tahtasına dönmüş bu ülkelerin itibarını azaltır

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title