Haberler

Emekli maaşlarındaki refah payı kaldırılıyor mu? İletişim Başkanlığı'ndan gündem yaratan iddiaya yalanlama

Güncelleme:

Emekli maaşlarındaki refah payı sisteminin ortadan kaldırılacağı yönündeki iddialar kamuoyunda infial yarattı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi basında yer alan haberleri kesin bir dille yalanlayarak "Emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" açıklamasında bulundu.

Milyonlarca emekli küresel boyuttaki ekonomik kriz nedeniyle zor bir dönemden geçerken, bazı haber siteleri tarafından servis edilen refah payı iddiası keyifleri iyice kaçırdı.

İDDİA KAMUOYUNDA İNFİAL YARATTI

Emekli maaşlarındaki refah payı sisteminin kaldırılacağı yönündeki haberler kamuoyunda büyük bir tartışmanın fitilini ateşlerken, söz konusu haberlere ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI HABERLERİ KESİN BİR DİLLE YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktır. Dolayısıyla bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarındaki refah payı kaldırılıyor mu? İletişim Başkanlığı'ndan gündem yaratan iddiaya yalanlama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi!
Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

500

Yorumlar (17)

ARSLANOĞLU Hakan:

Kıymanın kilosu geçtiğimiz seçimlerden sonra 225 liradan 600 liraya düştü. bakalım bu seçimlerden sonra kaça düşecek.

144
11
yanıtYanıtla
habar mabar:

kıymayla yasıyosun

yanıt7
yanıt91
Gerçekçi Olalım:

yöneticiler iyi siyaset yapıyorlar.... kredi kartı taksiti kalkacak haberi... refah payı kalkacak haberi... geçinmenin zorluğunu, alım gücünün yok olduğunu, emeklilerin açlık sınırının altında olduğunu unutturuyorlar 2 haberle... herkes elindekine şükreder hale geldi....

yanıt65
yanıt7
sade vatandaş:

geçen seçimleri kazanıp caddelerde kutlama yapanlar inşallah bu seçimide kazanır gene coşkuyla zaferlerini kutlarlar hiç acımıyorum bu millete bu lazım

yanıt6
yanıt2
Ahmet Melih ALEMDAR:

Emekliler Refah Payı mı alıyor? :)

87
6
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Emekliler verdikleri komik maaşla nefesi zor alıyor refah payı ne :)

yanıt79
yanıt8
Dadaş Erzurumlu:

Aç insanı korkutamazsın ama aç insan korkutur

54
5
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

İyiki emekliler refah payı alıyorda 10 bin alabiliyor..Bi de refah payı alamasaydılar kim bilir kaç para alacaktılar...Allah sizden razı olsun...

42
8
yanıtYanıtla
FENERBAHCE SAMPIYON:

Seçimden sonra

27
7
yanıtYanıtla
Cevdet Karaduman:

Bunlardan her şey beklenir iyi yapıyorlar bence önce oy verip sonra ağlıyoruz.

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title