Haberler

Stüdyo bir anda buz kesti! Faiz kararının açıklanmasıyla şaşkınlıkları suratlarına yansıdı

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararının canlı olarak takip edildiği programda, kararın açıklanmasıyla stüdyo buz kesti. Programın sunucusu Ebru Baki'nin 200 baz puan indirim yapıldığını ve doların 9,50 sınırına dayandığını söylemesiyle, konuklar büyük şaşkınlık yaşadı.

Merkez Bankası ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Faiz kararını açıklayan Kurul, piyasayı şaşırttı. Merkez, 200 baz puanla piyasa beklentisinin üzerinde bir indirime gitti. Böylece politika faizi yüzde 18'den yüzde 16'ya geriledi.

CANLI YAYINDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK

Habertürk ekranlarında faiz kararı canlı olarak takip edilen programda büyük şaşkınlık yaşandı. Programın sunucusu Ebru Baki'nin kararın açıklanmasıyla yaşadığı şok suratına yansıdı.

"OFF ÇOK YÜKSEK"

Baki, faizin yüzde 16'ya düşürülmesine "Off çok yüksek" diyerek tepki gösterdi. Baki'nin doların 9,50'ye dayanmasını söylemesiyle konukların şaşkınlıkları daha da arttı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

YuSuF HoCa:

Elbette düşecek yetmez daha da düşecek Gerekirse hiç faiz olmayacak.Faiz fakirin fukaranın kanını sömüren Ülkenin gelirlerini sülük gibi emen lanet bir şeydir.İktidar kim olursa olsun faize savaş açmalidir.Efendim söyleymiş böyleymiş altın dolar yükselirmiş falan filan Boş verin onlara çare bulunur bir şekilde,Ancak faiz bir ülkeyi batırır bunun çaresi yok..

656
521
yanıtYanıtla
Göksel Atılır:

Senin ekonomi den anladığın bu kadar. Yorum bari yapma

yanıt46
yanıt20
Serkan Yörük:

Türkiyenin faiz indirme gibi bir lüksü zenginliği fabrikaları yok nereye faiz iniyor.

yanıt56
yanıt21
Ertan :

Ülke dolar bazında battı uyan artık herşeyi dolar bazında satın alıyorsun hala neyi anlamıyorsun

yanıt51
yanıt10
Fatih Zeren:

Theo bak adamın asabını bozma defol heryerde akplilik yapıyorsun trol ...yok Avrupa pahalı turkiye rahat .olum sen rahatsındır kesin tabi kimin yagciligini yapiyorsun vatandaşa akıl verip haline sukrettirmeye mi calisiyorsun

467
385
yanıtYanıtla
Kiliç Yurtsever:

Mehmet akifle,Ebru baki şok geçirmiş,neymiş faiz neden düşmüş Ulan haram sıfırlanmış nedengocunuyorsunuz

128
385
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Yapılacak olan budur, en doğru karar verildi çünkü ithalat yavaşlayacak, Turizm ve İhracat gelirleri artacak dış ticaret açığı düşecek elinde döviz bolluğu olan TCMB Türk lirası basımını gerektiği kadar arttırabilecek, çünkü elinde döviz cinsinden karşılık var. emekliye, işçiye, memura, çiftçinin ürünlerine verebilecek para ortaya çıkacak yapılması gereken buydu .. Çin'in Dünya'ya kafa tutabilecek duruma gelmesinin tek gerekçesi bu tip para politikasının 2000 yılından beri uygulamasıdır

139
360
yanıtYanıtla
ferfer :

her yalana bir kılıf uydurma hastalığınız var sizin 2023 te bu hastalığa millet neşteri vuracak merak etmeyin

yanıt281
yanıt240
Theo:

Yakında Dollar 13 TL Euro 15 olur bu normaldir dünyada kriz yaşanıyor haberiniz yok Türkiyede paşa gibi yaşıyorsunuz

111
369
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Senin maharnan tuzlu galiba beyinin aşırı dozda tuzlanmış çalışmayan birşeyle savunma yapma

yanıt215
yanıt49
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title