Haberler

Bakan Muş'tan sıfır araçta stokçuluk iddialarıyla ilgili yeni açıklama: Gerekirse mevzuatı değiştiririz

Güncelleme:

Sıfır araçta stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, galeri ve bayilere adeta gözdağı verdi. Bakan Muş, "Araç satışlarıyla ilgili ciddi iddialar var, gerekli incelemeleri yapacağız. Hukuksuz bir durum varsa gerekirse mevzuatımızı da değiştiririz" diye konuştu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, NTV canlı yayınında Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Vatandaşın merak ettiği birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Muş, son dönemde sıfır araçların boş arazilerde görüntülenmesiyle birlikte sıklıkla tartışılan araç satışı ve araç fiyatlarıyla ilgili de önemli noktalara değindi.

"GEREKİRSE MEVZUATI DEĞİŞTİRİRİZ"

Bakan Muş, bayilerle galerilerin anlaştığı ve bayilerin fiyatları istedikleri gibi belirledikleri yönündeki iddialara yanıt vererek, "Araç satışlarıyla ilgili ciddi iddialar var, inceleyeceğiz, hukuksuz bir durum varsa gerekirse bunun yaptırımı ağır olur, mevzuatımızı da değiştiririz" dedi.

Bakan Muş'tan araç satışlarıyla ilgili açıklama: Gerekirse mevzuatı değiştiririz

GÖRÜNTÜLER TARTIŞMA YARATMIŞTI

Sıfır araçların bir arazide toplandığı görüntüler sosyal medyada yayılmış ve büyük tartışma yaratmıştı. Söz konusu "Stokçuluk" iddialarının ardından açıklamada bulunan firmanın aksesuar departmanında satış sorumlusu Orhan Yıldız, araçların kiralık olduğunu ve 2 yıl boyunca satılamayacağını belirterek, "Bu araçlar stoklu ancak filoya ait. Kiralama departmanına ait, operasyonel kiralama için ayrılmış araçlar. Ben istesem bile bu araçları 2 yıl içinde perakende olarak müşteriye satamam" ifadelerini kullanmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Muş Haberler

500

Yorumlar (8)

tarafsızgörüş:

Az kaldı Şu yerli otoı öıkınca hepsi satışı azalacak. Bu ülkenin parası bu ülkede kalacak. Bu yüzden her türlü çamuruı atıyorlar. Özellikle de solcu zombiler internette cirit atıyor

9
32
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

:)))))))))))))))

yanıt4
yanıt1
at ik:

:)) sanırım 150 bin falan olacak sanıyorsun fiyatını . 450 binden aşağı olmaz fiyatı

yanıt0
yanıt0
Eren İsmail:

Geç kaldınız yada bilerek yaptınız şimdide saçmalıyorsun. Araç artık ihtiyaç kaldırın şu ÖTV yi yiyorsa görelim

26
1
yanıtYanıtla
Boray Borton:

Gerekirse ???

16
0
yanıtYanıtla
kadir bedir :

''hukuksuz bir durum varsa gerekirse bunun yaptırımı ağır olur'' ya bu nasıl bir cümledir.. hukuksuz bir durum varsa, yani şart şurt varsa.. arkadaş görünen köy hala kılavuz mu ister... bunu zaten yapan adam kılıfını hazırlamış bu işin hukuku mu kalır ?? fiyatlar 2 yılda nasıl yüzde 200-300 artmış bunun hesabını yapamayacak kadar hala ne hukuksuzluk olmamış olabilir. 2. el araç piyasası 3-4 katına çıktı. milletten 2. el 40-50bintl ye aldıkları araçları 120-130bin etiket bastılar siz hala .....

15
1
yanıtYanıtla
Recep :

Ne gerekırse. Ya zaten herkes bılıyo ıkıncı el arac uctu gıttı gelmıs gerekırse dıyo??

3
8
yanıtYanıtla
Yakup Uysal:

Ekmek yoğ

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title