Haberler

Diyarbakır'da Bağ Bozumu Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde düzenlenen bağ bozumu etkinliğinde, Vali Ali İhsan Su tarım sektöründeki potansiyeli vurgulayarak çiftçilere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bağ bozumu etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Eğil'in kırsal Dere Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, Diyarbakır'ın her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de ciddi potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Yıl içerisinde çiftçilerin, ürettikleri üzümler ile çeşitli ürünler elde edeceklerini anlatan Su, kentin bağcılık konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bağ bozumu mevsiminde olduklarını ifade eden Su, "Bağ bozumu sonrası çiftçilerimiz elde edecekleri ürünler konusunda gayret sarf ediyor. Pekmez, pestil ve cevizli sucuk yapıyorlar. Ürettikleri üzümü değerlendirecek çalışmaları çiftçilerimiz güzel bir şekilde gerçekleştiriyor. Biz de çiftçilerimize destek vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Vali Su, Diyarbakır'da geçen yıl 63 bin 35 dekar alanda yaklaşık 102 bin 199 ton üzüm üretiminin gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu yıl da bu seviyeleri geçmeyi umduklarını dile getirdi.

Eğil ilçesinde de yaklaşık 8 bin dekar alanda vatandaşların üzüm yetiştirdiğini aktaran Su, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Eğil ilçemizde 3 bin ton üzüm üretimi gerçekleştirilmiştir. Üzüm ve bağcılığın geliştirilmesi için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında geçen yıl 5 bin aşılı bağ çubuğunu vatandaşlarımıza dağıttık ve bu yıl da 20 bin bağ çubuğu dağıtmayı hedefliyoruz."

Daha sonra Vali Su, vatandaşlarla beraber cevizli sucuk yaptı, çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir yıl diledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali İhsan Su Diyarbakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title