Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, F-35'lerle ilgili konuştu: Birinci tercihimiz programının içerisinde bulunmak

Güncelleme:

Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400 bataryalarının Adana'daki İncirlik Üssü'ne getirildiği iddiasını yalanladı. ABD ile krize neden olan F-35 programına da değinen Kalın, "Bizim yaptığımız bir ödeme var. F-35 konusu çözülemiyorsa vakit kaybetme lüksümüz yok, bunu F-16'lar yoluyla telafi yoluna gidebiliriz. Birinci tercihimiz F-35 programının içerisinde bulunmaktır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan S-400 bataryalarının Adana'daki İncirlik Üssü'ne getirildiği iddiasına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bunların aslı astarı yok. Teyakkuzda olmakta fayda var. Vatandaşlar da gazeteciler de resmi açıklamalara itibar etsinler. Bu haberin aslı astarı yok. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Biden'la yapıcı bir görüşmesi oldu. Türk - Amerikan ilişkilerinin olması gereken yerde olması için verilen talimatları yerine getireceğiz. Bölgesel konulardan, Libya olsun Doğu Akdeniz olsun Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede dış politika izliyoruz." şeklinde konuştu.

"F-35 PROGRAMININ İÇİNDE OLMAK BİRİNCİ TERCİHİMİZ"

F-35 programıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalın, "Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği konularla ilgili verimli bir görüşme oldu, bu mekanizma da bunu daha da derinleştirecek. Bizim yaptığımız bir ödeme var. F-35 konusu çözülemiyorsa vakit kaybetme lüksümüz yok, bunu F-16'lar yoluyla telafi yoluna gidebiliriz. Teknik heyetler gidip gelmeye başladılar. Birinci tercihimiz F-35 programı içerisinde bulunmaktır. Yönetimin bu konudaki olumlu tavrı not edildi, bu konuda mesafe almayı arzu ediyoruz. Son yıllarda artık biz kendi SİHA'larımızı yapar hale geldik. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. İş birliği imkanının olduğu ortamlarda da iş birliğine devam edeceğiz. Umarım Kongre'de bir karşı duruş olmaz. Şu anda dünya siyasetini doğrudan etkileyen jeopolitik konuları sıralayacak olsak hepsinde Türkiye var. Umarım Kongre üyeleri de Türkiye'nin önemini hak ettiği şekilde görürler." diye konuştu.

"TSK HER AN TEYAKKUZ HALİNDEDİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Biz zaten Suriye'de sahadayız. Geçenlerde tezkere yenilendi. Terör örgütlerine karşı tedbirleri almak zorundayız. Türkiye-Suriye sınır hattını düşünürseniz güvence altına almak önceliğimizdir. Bunun için de TSK her an teyakkuz halindedir. Türkiye'nin güvenliği açısından tam bir kararlılık içinde olduğumuzu, tehditlerden gözümüzü sakınmayacağımızı da herkesin bilmesi gerekir. Dışişleri Bakanımız, Rus mevkidaşı ile de görüştü. Bölgede Ukrayna ile Rusya arasında gerilim yaşanmasını arzu etmiyoruz. Rus tarafı ile de Ukrayna tarafı ile de temas halindeyiz. kurulabilecek yeni diyalog kanallarının kurulup müzakere içinde çözülmesini her seferinde tekrar ediyoruz. Umarım tansiyon düşer. Üzerimize düşen sorumluluk olduğunda katkı vermek isteriz. Ne Rusya ile ne Ukrayna ile gerilim içinde olmayı arzu etmeyiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Kalın Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

ali cik:

ABD'den bir şey almamalıyız; paramızı yasal faiziyle geri versinler.

10
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

egri oturup dogru konusalim ne olduda bu ameriganya bize kelek yapti kim buna canak tuttu yol acti dersiniz? ayrica ülkemize her türlü kazigi attigi halde pkk´yi yillardir egiterek silah teczihat vererek askerimizin halkimizin sehit edilmesine sebep olan sinirimiza bir terörist devleti kurma yolunda olan bir abd nasil oluyorda bizi yönetenler tarafindan hala dost ve müttefik olarak kabul ediliyor bir görüsme yapmak icin pesinde kosuluyor bu iki yüzlü bir politika degilse nedir?

8
4
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Tek yol uçakta devrim kendi uçağımızı artık yapma zamanı çoktan geldi de geçti bile çok kötü vasat da olsa yapalım üretelim ! üreteceğimiz uçaklar isterse en kötüsü olsun bir zaman sonra dünyanın en iyisi olacaktır yapmadan denemeden hiç bir şey yapılamaz ! iha larda siha lar da dünyanın en iyisini yaptık ürettik bunları yapan bir ülke neden kendi savaş uçağını yapamasın?neden nükleer füzeler yapamasın? doğduk doğalı bu ABD diğer ülkeleri karıştırmada hep çıban başıdır şeytanın baş ülkesidir !

7
1
yanıtYanıtla
hayırdır:

1 milyon tl verdim 0 km Mercedes alacağım ama parasını verdiğim firma diyor ki sen karşıdaki marketten sigara aldın sana parasını verdiğin arabayı vermeyelim de gel sana 1980 model 4 tane araba verelim. Bunu kabul edene bizim köy saf diye kız vermezler hele ülke yönetimini hiç vermezler.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title